Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 13.05.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

WHO opublikowało załącznik do wytycznych w sprawie rozważań na temat dostosowania zdrowia publicznego i środków społecznych (PHSM). Nowy załącznik prezentuje pragmatyczny proces decyzyjny, aby pomóc krajom przez dostosowanie PHSM w oparciu o kryteria epidemiologiczne i dotyczące zdrowia publicznego.

Według "World Health Statistics 2020" opublikowanych przez WHO, pandemia COVID-19 powoduje znaczne straty w ludziach, zakłócając ich życie i zagrażając niedawnym postępom w dziedzinie zdrowia oraz postępom w realizacji globalnych celów zrównoważonego rozwoju.

WHO połączyło siły z Wielką Brytanią w celu przeprowadzenia kampanii informacyjnej pod nazwą "Stop The Spread" o ryzyku pojawienia się niedokładnych i fałszywych informacji dotyczących pandemii COVID-19.

Dyrektor Biura Regionalnego WHO ds. Ameryk, dr Carissa F. Etienne, wezwała kraje, aby "wspierały swoje gospodarki, budując jednocześnie silne sieci ochrony socjalnej i obejmując oparte na dowodach środki w zakresie zdrowia publicznego, które są niezbędne do ratowania życia".

W "Subject in Focus" omówiono nowo opublikowane wytyczne WHO dla spraw związanych ze środkami ochrony zdrowia w szkołach.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 13 maja 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 13 maja 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 13 maja 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.