Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 30.03.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Brak nowych krajów / terytoriów / obszarów, w których odnotowano przypadki wystąpienia koronawirusa COVID-19 w ciągu ostatnich 24 godzin.

WHO uaktualniło wytyczne dotyczące planowania operacyjnego, aby pomóc państwom w utrzymaniu podstawowych usług zdrowotnych podczas pandemii COVID-19. Dokument zawiera zestaw natychmiastowych działań, które państwa powinny rozważyć na szczeblu krajowym, regionalnym i lokalnym w celu reorganizacji i utrzymania dostępu do wysokiej jakości podstawowych usług zdrowotnych dla wszystkich ludzi. Aby uzyskać więcej informacji:

https://www.who.int/publications-detail/covid-19-operational-guidance-for-maintaining-essential-health-services-during-an-outbreak

 

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 30 marca 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 30 marca 2020

 

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz obszar: Koronawirus - raporty WHO

Autor: WHO

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn