Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Sweety® Y-1, innowacyjny produkt firmy Chr. Hansen, został uznany za Najlepszy Dodatek Przetworów Mlecznych na świecie

Kategoria: Składniki Żywności

Podczas XIII Globalnego Kongresu Mleczarstwa, odbywającego się w Lizbonie, firma Chr. Hansen zyskała światowe uznanie, otrzymując nagrodę w kategorii Najlepszy Dodatek Przetworów Mlecznych dzięki nowo wdrożonej formule kultur bakterii, stosowanej w produkcji między innymi jogurtów, twarogów, kremowych serków i kefirów: Sweety® Y-1.

Światowe Nagrody Innowacyjności Mleczarskiej to najbardziej prestiżowe międzynarodowe wyróżnienia w branży mleczarskiej przyznawane za innowacyjność i wybitność. Konkurs jest organizowany przy współpracy FoodBev Media. W tym roku jury rozpatrzyło 167 kandydatur z ponad 19 krajów w 22 kategoriach. Przyznając nagrodę za Najlepszy Dodatek Przetworów Mlecznych, jury podkreśliło: Sweety® Y-1 jest przełomowym odkryciem, ponieważ pozwala obniżyć zawartość cukru wyłącznie za pomocą kultury bakterii. Jest to unikatowe rozwiązanie umożliwiające wyjście naprzeciw oczekiwaniom konsumentów oraz szerokie zastosowanie. To istotne narzędzie w procesie tworzenia pysznych jogurtów o niskiej zawartości cukru!

Jesteśmy niesamowicie dumni oraz podekscytowani tym osiągnięciem. Wprowadzenie Sweety® Y-1 spotkało się z szerokim odbiorem wśród konsumentów we wszystkich regionach oraz wzbudziło zainteresowanie nową formułą. Mieliśmy świadomość, że Sweety® Y-1 to innowacyjna kultura bakterii, teraz wiemy, że to najbardziej innowacyjny składnik przetworów mlecznych na świecie – mówi Jessica Bentley, menedżer ds. rozwoju handlowego w firmie Fresh Dairy.

Sweety® Y-1 firmy Chr. Hansen to pierwsze kultury bakterii będące rozwiązaniem wspierającym producentów nabiału w tworzeniu słodszych produktów przy jednoczesnym zmniejszeniu ilości dodawanego cukru. Mniejszy dodatek cukru nie powoduje utraty walorów smakowych produktu. Oznacza to, że producenci mogą dodawać mniej cukru, zachowując tak samo słodki smak produktu oraz uzyskując w ten sposób jego zdrowszą wersję. Ta innowacyjna formuła jest odpowiedzią na obecne trendy na rynku oraz popyt na zdrowsze, bardziej naturalne produkty.

Każdy produkt tworzymy z myślą o ulepszaniu żywności i poprawie zdrowia nie tylko naszego pokolenia, ale również tych przyszłych. Dlatego aktywnie zwiększamy swój wkład w realizację globalnych celów ONZ, w tym celu trzeciego: Dobre zdrowie i jakość życia. Wyróżniający się w naszej ofercie Sweety Y-1 jest innowacyjnym, naturalnym rozwiązaniem uwzględniającym ten cel, ponieważ opiera się na wykorzystaniu naturalnych składników w produkcji smacznych produktów nabiałowych o zmniejszonej zawartości cukru, a więc promuje zdrowy styl życia.

Żródło: Chr. Hansen

Autor:Chr. Hansen
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Dodatki i składniki

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.