Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

System VACCP. Autentyczność żywności i ocena podatności na zafałszowania w branży spożywczej - szkolenie ON-LINE

Data: 21.01.2021 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h

Cel szkolenia

Celem szkolenia jest ugruntowanie wiedzy na temat problematyki związanej z autentycznością żywności oraz zdobycie umiejętności w zakresie przeprowadzenia oceny podatności na oszustwa w łańcuchu dostaw żywności

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do:
* osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności w zakładach branży spożywczej;
* kierowników, pracowników działu kontroli jakości;
* kierowników i pracowników odpowiedzialnych za zakupy w firmie;
* członków zespołu HACCP odpowiedzialnych za projektowanie i nadzór nad standardami BRC, IFS, ISO 22000;
* osób zainteresowanych poszerzeniem wiedzy i nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem doskonaleniem systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w aspekcie autentyczności żywności.

Program

1. Wprowadzenie w problematykę
• Parasol zarządzania bezpieczeństwem żywności
• Macierz ryzyka żywnościowego
• Pojęcie oszustwa żywnościowego – food fraud
2. Wymagania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakresie oszustw żywnościowych/food fraud
• BRC v.8
• IFS FOOD v. 6.1
• ISO 22000:2018
3. Zafałszowania żywności
• Definicje i rodzaje zafałszowań
• Historia zafałszowań
• Najczęściej fałszowane produkty żywnościowe
• Odpowiedzialność administracyjna za fałszowanie żywności
• Informacje zawarte w decyzjach administracyjnych dotyczące zafałszowań
4. Autentyczność produktu
• Kryteria autentyczności
• Najczęstsze pytania audytowe w zakresie autentyczności – jak na nie odpowiadać?
• Jak kontrolować dostawców w zakresie autentyczności żywności?
5. Ocena podatności na oszustwa związane z żywnością
• Określenie potencjalnego ryzyka oszustw produktowych
• Zbieranie i analizowanie danych
• Budowanie planu
• Metody oceny podatności – m.in. wykorzystanie metodologii VACCP
• Analiza „food fraud” na wybranych przykładach
6. Posumowanie szkolenia – rozdanie świadectw, zakończenie szkolenia.

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2020/12/PRD9AA1.pdf 

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/ 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn