Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Tablice cieni: Prosty sposób, jak ułatwić korzystanie z narzędzi Lockout/Tagout (przykład z fabryki czekolady)

Kategoria: Procesy i Technologie

Duży producent czekolady wdrożył 5 niestandardowych tablic cieni, aby poprawić widoczność i dostępność systemu Lockout/ Tagout w jednym ze swoich zakładów.

Wyzwanie: Optymalizacja bezpieczeństwa w miejscu pracy

Bezpieczeństwo w miejscu pracy ma duże znaczenie dla wielu firm. Zapewnienie maksymalnego bezpieczeństwa wszystkim pracownikom to jedno z najbardziej humanitarnych i skutecznych działań, jakie może podjąć każdy pracodawca, aby naprawdę docenić swoich pracowników i wykonywane przez nich zadania. Jednym z rozwiązań stosowanych przez dużego producenta czekolady w celu osiągnięcia wysokiego bezpieczeństwa pracy jest system Lockout/ Tagout. Procedura ta umożliwia pracownikom zapobieganie wypadkom spowodowanym przez ruchome części maszyny poprzez odłączenie jej od zasilania. Producent czekolady dysponował już kłódkami, urządzeniami i procedurami systemu Lockout/ Tagout umożliwiającymi bezpieczne interwencje na maszynach. Firma chciała teraz pójść o krok dalej i ustalić, jak zapewnić optymalne wykorzystanie kłódek i urządzeń w miejscu pracy.

Rozwiązanie: Udostępnienie systemu Lockout/ Tagout wszędzie tam, gdzie jest potrzebny

Aby zapewnić doskonałą widoczność systemu Lockout/ Tagout w miejscu pracy, firma Brady zaprezentowała tablice ceni z szerokimi możliwościami dostosowania. Te duże tablice, które mogą zawierać jeden lub kilka paneli, zawierają „cienie” wszystkich kłódek, urządzeń i akcesoriów systemu Lockout/Tagout stosowanych w danym miejscu pracy. Na tablicy uwzględnione są wszystkie odpowiednie narzędzia systemu Lockout/ Tagout. Dzięki tablicom cieni pracownicy mogą bardzo łatwo i sprawnie pobierać potrzebne im narzędzia, a następnie zwracać je po dokonaniu przeglądu maszyny.

Zamówiono 5 tablic cieni: 4 dla określonych obszarów zakładu i 1 centralną tablicę konserwacyjną. W pierwszej kolejności firma Brady dostarczyła rysunki, aby umożliwić klientowi wyrażenie opinii, zatwierdzenie i akceptację. Tablice musiały zawierać obrysy kłódek oznaczone różnymi kodami kolorystycznymi, obrysy blokad zabezpieczających zasuwy kołowe, zawory kulowe, zawory motylkowe, bezpieczniki i włączniki przemysłowe, a także obrysy akcesoriów, takich jak skrzynki blokad i szekle. Uwzględniono również uchwyty do umieszczenia kilku zawieszek do blokad zabezpieczających.

Każda tablica cieni ma 1,4 m wysokości i 2,7 m szerokości oraz składa się z paneli o szerokości 90 cm. Tablica ma zaokrąglone narożniki i została wykonana z białego pleksiglasu o grubości 8 mm.

Rezultat: Szybkie i łatwe korzystanie z systemu  Lockout/ Tagout

Pracownicy dużej firmy produkującej czekoladę mają teraz zawsze w zasięgu ręki rozwiązania systemu Lockout/ Tagout, które zapewniają im bezpieczeństwo podczas interwencji na maszynach. Kłódki, urządzenia i akcesoria systemu Lockout/ Tagout, a także zawieszki są prezentowane na dużych, dobrze widocznych tablicach cieni w 5 miejscach w fabryce. Inne zakłady produkujące czekoladę również poszukują możliwości wdrożenia w swoich zakładach tablic cieni systemu Lockout/ Tagout.

www.brady.pl 

 

POBIERZ PRZEWODNIK: Wyższy poziom BHP i ochrona bezpieczeństwa żywności


 

 

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Procesy i Technologie

Autor: BRADY Polska

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.