Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 17.09.2024 Miejsce: GDYNIA
Czas trwania: 6 h
Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z podstawami analizy sensorycznej oraz sprawdzenie wrażliwości sensorycznej uczestników poprzez udział w testach weryfikacyjnych w zakresie zmysłu smaku, węchu, czucia i wzroku.
Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób związanych z analizą sensoryczną i jej zastosowaniem, a w szczególności pracowników laboratorium, kontroli jakości, działu marketingu i R&D, pracowników produkcji.
WYKŁADY:
1. Podstawy analizy sensorycznej, definicje i terminologia.
2. Czynniki wpływające na wiarygodność wyników.
3. Omówienie podstawowych testów weryfikacyjnych.
WARSZTATY:
1. Weryfikacja wrażliwości sensorycznej z wykorzystaniem testów wymaganych normą ISO 8586:2012 i innych norm związanych:
• Sprawdzanie rozpoznawania podstawowych wzorców smaku oraz test na progi wrażliwości smakowej
• Sprawdzenie zdolności w zakresie rozpoznawania wzorców zapachowych
• Sprawdzenie zdolności w zakresie rozróżniania intensywności zapachów
• Sprawdzenie zdolności w zakresie rozróżniania barw i intensywności barw
• Sprawdzenie zdolności w zakresie rozróżniania poziomów wybranych cech teksturalnych.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=12378&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_SEN&utm_id=%23SZKOLENIA
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.
Zapytaj organizatora o szczegóły