Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Warunki transportu i jakość handlowa przewożonej żywności w 2022 r.

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (we współpracy z Inspekcją Transportu Drogowego) przeprowadziła kontrolę warunków transportu oraz jakości handlowej przewożonych artykułów rolno-spożywczych.

Inspektorzy JHARS skontrolowali 47 środków transportu, z czego w 6 stwierdzili nieprawidłowości. Dotyczyły one przewożenia artykułów rolno-spożywczych w niewłaściwej temperaturze oraz niewłaściwego stanu higienicznego środków transportu.
Ponadto, w trakcie kontroli inspektorzy JHARS dokonali oględzin i zweryfikowali oznakowanie 39 artykułów rolno-spożywczych, a także sprawdzili cechy organoleptyczne 4 wyrobów. Nie stwierdzili nieprawidłowości.

Źródło: IJHARS

Wybierz obszar: Badania żywności Bezpieczeństwo żywności

Autor: Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn