Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 30.09.2022 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest krótkie przypomnienie głównych wymagań systemu HACCP oraz praktyczne przygotowanie
analizy zagrożeń, szacowanie ryzyka i omówienie prawidłowo wdrożonych działań korygujących i zapobiegawczych.
Szkolenie adresowane jest do specjalistów ds. jakości karmy, technologów i kierowników produkcji odpowiedzialnych
za wdrożenie i utrzymanie systemu jakości i bezpieczeństwa pasz.
PROGRAM SZKOLENIA:
1. Przeprowadzenie szczegółowej analizy zagrożeń
2. ustanowienie krytycznych punktów kontroli (CCP)
3. Ćwiczenia praktyczne
4. Przyjęcie odpowiednich limitów krytycznych dla każdego CCP
5. Opracowanie właściwego systemu monitorowania
6. Ćwiczenia praktyczne
7. Ustanowienie działań naprawczych w sytuacji, jeśli monitoring wykaże, iż CCP nie jest pod kontrolą
8. Opracowanie procedur weryfikacyjnych potwierdzających, że system HACCP funkcjonuje poprawnie
9. Ćwiczenia praktyczne
10. Prowadzenie dokumentacji (rejestrów) w odniesieniu dla procedur i systemu monitorowania
11. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Zapytaj organizatora o szczegóły