Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Polska Izba Biznesowa we Włoszech CAPI wraz z partnerami Centrum Prawa Żywnościowego| Food Law, Kancelaria RPMS, Prokonsument, EIT Food, FOOD LAW LATEST oraz partnerem technicznym Kiss The Rat sp. z o.o. zapraszają w dniu 10 lutego od godziny 10.00 na pierwszą z cyklu konferencję
Włoski i polski rynek żywności – to trzeba wiedzieć
Mercato italiano e polacco dell’alimentare – questo bisogna sapere
Jest to pierwsze z zaplanowanych w cyklach kilkumiesięcznych wydarzenie skupiające sektor żywnościowy z Polski i Włoch. Zapewniamy możliwość porannego spotkania z ekspertami z obydwu krajów, a także bezpośrednie spotkania online z nimi w godzinach popołudniowych.
Co więcej, aby wesprzeć i skutecznie promować firmy zainteresowane wejściem na rynek polski czy włoski Izba CAPI organizuje popołudniowe spotkania B2B z dobranymi do profilu działania partnerami biznesowymi. Jest to idealny pakiet dla każdej firmy myślącej o wejściu na rynek włoski lub polski. Każda firma, która zechce wziąć udział w takim spotkaniu online z potencjalnym partnerem wystarczy, że wypełni przygotowany kwestionariusz, podając swoje dane i jakiego typu kontrahenta poszukuje. Współpracownicy Izby przygotowują ofertę partnerów o wskazanych parametrach i organizuje rozmowy online, zapewniając w razie potrzeby tłumacza.
- Organizowane przez nas wydarzenia mają być narzędziem pomocnym dla firm, które chcą zdobyć wiedzę o nowym dla nich rynku, ale i nawiązać konkretne kontakty. Stąd rozbicie na część teoretyczną przekazywaną przez ekspertów w dwóch blokach językowych oraz praktyczne popołudniowe rozmowy biznesowe, „ szyte na miarę”, które mają potencjał aby zamienić się w kontakty handlowe – powiedziała Ewa Trzcińska, prezes Capi i dodała:
- Wszyscy wiemy, jak trudna jest sytuacja w biznesie, jak bardzo ucierpiał rynek gastronomiczny. Nie ma możliwości organizowania targów czy innych form bezpośredniego kontaktu, więc chcemy choć w ten sposób wesprzeć firmy polskie i włoskie w nawiązaniu współpracy. Tym bardziej, że Made in Italy ma w Polsce bardzo wysoką renomę w tym segmencie, ale i Polska ma bardzo dużo do zaoferowania mieszkańcom Półwyspu Apenińskiego. Nasza Izba chce być takim mostem pomiędzy Italią a Polską Zapraszamy!
Szczegóły
https://foodfakty.pl/wloski-i-polski-rynek-zywnosci-to-trzeba-wiedziec
Zapisy na konferencję i spotkania B2B: