Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wycofanie jednej partii mieszanki prażonych orzechów i żurawiny w czekoladzie gorzkiej ze względu na stwierdzenie niedeklarowanej obecności substancji alergennej – mleka

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany o prowadzonym przez dystrybutora wycofaniu jednej partii produktu określonego poniżej ze względu na użycie podczas produkcji czekolady mlecznej zamiast gorzkiej co powoduje obecność niezadeklarowanej substancji alergennej - mleka.

Spożycie produktu przez osoby z alergią lub nietolerancją na mleko może wywołać u nich reakcję alergiczną.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: GOURMET FINEST CUISINE, Mieszanka prażonych orzechów pekan, prażonych i solonych migdałów oraz słodzonej, suszonej żurawiny w czekoladzie gorzkiej
Data minimalnej trwałości: 24.08.2022 oraz 05.09.2022
Numer partii: 05PA02208
Producent: Bösch Boden Spies Import GmbH
Dystrybutor w Polsce: Aldi Sp. z o.o., ul. Murckowska 16, 40-265 Katowice

Zdjęcia produktu:

zdjęcie poglądowe - Mieszanka prażonych orzechów

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Dystrybutor niezwłocznie po otrzymaniu informacji wycofał ze sprzedaży przedmiotową partię produktu oraz poinformował klientów na swojej stronie internetowej:

https://www.aldi.pl/narzedzia/recalls/wycofanie-produktu-marki-gourmet-finest-cuisine.html

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują wycofanie kwestionowanej partii produktu z obrotu w Polsce.

Zalecenia dla konsumentów:

Osoby z alergią bądź nietolerancją na mleko nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

Źródło: GIS

Wybierz temat: Alergeny Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe Wycofania z rynku

Autor: Główny Inspektorat Sanitarny

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.