Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wymagania standardu IFS Food v. 7. - szkolenie ON-LINE

Data: 04.07.2023 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 6 h

Cel szkolenia

CEL / OPIS SZKOLENIA:
Celem szkolenia jest:
• Pełne omówienie wymagań standardu IFS Food wersja 7
• Zdobycie praktycznej wiedzy na temat wdrażania standardu IFS Food wersja 7
• Nabycie umiejętności przygotowania się do audytu certyfikacyjnego zgodnie z wymaganiami IFS Food w. 7

Szkolenie skierowane do

UCZESTNICY SZKOLENIA:
Pracownicy wszystkich szczebli Organizacji, w których wdrożony został standard IFS Food wersja 7. Ponadto, osoby
odpowiedzialne za wdrażanie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów, kandydaci na audytorów wewnętrznych,
osoby zaangażowane w doradztwo w zakresie systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności i ich audytowanie.

Program

PROGRAM SZKOLENIA:
1. Wprowadzenie do wymagań IFS Food wersja 7.
• Podstawowe definicje
• Wymagania KO
• Klasyfikacja niezgodności wg IFS Food
• System certyfikacji IFS Food
2. Interpretacja wymagań standardu IFS Food wersja 7
• Zarządzanie i zaangażowanie
Polityka
Struktura organizacyjna
Skoncentrowanie na kliencie
Przegląd zarządzania
• System zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności
Zarządzanie dokumentacją
Zapisy
Plan HACCP
Zespół HACCP
Analiza HACCP
• Zarządzanie zasobami
Zasoby ludzkie
Higiena osobista
Szkolenia i instrukcje
Zaplecze socjalne
• Procesy operacyjne
Umowa kontraktowa

Specyfikacje i receptury
Rozwój produktu / Modyfikacja produktu / Modyfikacja procesu produkcyjnego
Zakupy
Opakowanie produktu
Lokalizacja zakładu
Otoczenie zewnętrze zakładu
Układ zakładu i rozplanowanie procesów produkcyjnych
Pomieszczenia produkcyjne i magazynowe
Mycie i dezynfekcja
Zarządzanie odpadami
Ograniczanie ryzyka związanego z ciałami obcymi
Monitorowanie i kontrola szkodników
Odbiór i magazynowanie towarów
Transport
Konserwacja i naprawy
Wyposażenie
Identyfikowalność
Ograniczanie ryzyka wystąpienia alergenów
Oszustwa żywnościowe
• Pomiary, analizy, doskonalenia
Audyty i inspekcje wewnętrzne
Inspekcje fabryczne na miejscu
Walidacja i kontrola procesu
Kalibracja, regulacja i sprawdzanie urządzeń pomiarowych i monitorujących
Monitorowanie kontroli ilości
Analiza produktów i procesów
Wersja produktu
Zarządzanie skargami od władz i klientów
Zarządzanie incydentami, wycofanie produktu, wycofanie produktu
Zarządzanie niezgodnościami i produktami niezgodnymi
Działania naprawcze
• Food Defence plan
3. Pytania i dyskusja, podsumowanie, zakończenie szkolenia.

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej:

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/ 

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-152-DSZ-Wymagania-standardu-IFS-wersja-7_2023.pdf 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.