Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 21.11.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 7 h
W kwietniu opublikowana została nowa wersja standardu IFS Food v.8. Audyty IFS Food zgodne z wersją 8 będą możliwe od października 2023 roku, a z początkiem roku 2024 roku staną się obowiązkowe dla wszystkich organizacji posiadających certyfikat IFS. Na szkoleniu dowiesz się :
• Jakie są pełne wymagania standardu IFS Food v. 8?
• Jakie zostały wprowadzone zmiany?
• Uzyskasz praktyczną wiedzy na temat wdrażania standardu IFS Food v. 8
• Jak sprawować nadzór nad systemem i dokumentacją systemu zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności IFS Food v.8?
• Jak zaplanować zakres prac niezbędnych do przejścia na nową wersję standardu IFS Food v. 8?
Szkolenie skierowane jest do audytorów wewnętrznych oraz do kandydatów na audytorów wewnętrznych w organizacji, pełnomocników ds. zapewnienia jakości, członków zakładowych zespołów ds. bezpieczeństwa żywności, technologów żywności, a także innych osób chcących zapoznać się z nowa wersją standardu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg norm IFS v. 8.
1. Wprowadzenie do kontekstu GFSI w systemach bezpieczeństwa i jakości żywności.
2. Protokół audytu:
· system ocen
· proces certyfikacji
· raportowanie
· rodzaje audytów
· działania poaudytowe
· komunikacja z jednostką certyfikującą
3. Wymagania/Lista kontrolna:
· zarządzanie i zaangażowanie
· system zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
· zarządzanie zasobami
· procesy operacyjne
· pomiary, analiza i doskonalenie
4. Pytania i dyskusja, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=17323&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia: https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/12/Program-221-DSZ-Wymagania-standardu-IFS-Food-v-8_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.
Zapytaj organizatora o szczegóły