Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wyniki XLIV Przeglądu Dorobku Kół Naukowych SGGW

Serdecznie dziękujemy za możliwość dołączenia do projektu FoodFakty+.

Chcielibyśmy na początek podzielić się informacjami z XLIV Przeglądu Dorobku Kół Naukowych, zorganizowanego przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Przegląd ten był podsumowaniem całej naszej pracy w 2017 roku.

Nasze Koło Naukowe do Przeglądu zgłosiło 16 projektów, z których aż 11 prac zostało wyróżnionych! To dla nas ogromne osiągnięcie, gdyż każde zdobyte wyróżnienie wśród aż 252 prac zgłoszonych w Przeglądzie jest na wagę złota!

Dodatkowo, oprócz nagród indywidualnych, jako Koło zdobyliśmy II miejsce w klasyfikacji generalnej, zdobywając 53 punkty!

Wystartowaliśmy w 4 sekcjach:

  • Człowiek i jego otoczenie (8 prezentacji)
  • Ekonomia i nauki społeczne (2 prezentacje) 
  • Hodowla i żywienie zwierząt (1 prezentacja) 
  • Sekcji posterowa (5 prac)


W sekcji "Człowiek i jego otoczenie":

  • I Nagrodę zdobyły Ewelina Pieczykolan i Małgorzata Sobieralska z prezentacją „Wykorzystanie makuchów jako surowca wzbogacającego żywność w związki bioaktywne na przykładzie przekąsek” pod opieką dr hab. Danuty Jaworskiej
  • I Nagrodę zdobyli: Aleksandra Jaskulska i Wojciech Grodzicki z prezentacją „Zastosowanie nadtlenku wodoru jako ekologicznej metody dezynfekcji ziarna w produkcji kiełków spożywczych” pod opieką dr inż. Doroty Zielińskiej
  • II Nagrodę otrzymała Monika Wroniszewska przedstawiająca projekt „Owady jako źródło białka w projektowaniu napojów wysokobiałkowych dla sportowców” pod opieką dr inż. Moniki Hoffmann
  • Wyróżnienie  za pracę „Warsztaty dla przedszkolaków i ich rodziców jako działania kształtujące dobre nawyki żywieniowe” autorstwa Karoliny Misztal, Julity Łubińskiej i Karoliny Łazugi pod opieką naukową dr hab. Ewy Czarnieckiej-Skubiny
  • Wyróżnienie za pracę „Żelki na bazie składników naturalnych jako alternatywa dla słodyczy tradycyjnych” autorstwa Marcina Kruka, Bartłomieja Mierzejewskiego i Tomasza Wójcika pod opieką dr hab. Danuty Jaworskiej
  • Wyróżnienie za pracę „Zwyczaje żywieniowe uczniów szkół wiejskich w wybranych miejscowościach” zaprezentowane przez Monikę Miernicką i Kingę Kozikowską pod opieką dr hab. Ewy Czarnieckiej- Skubiny

W sekcji „Ekonomia i nauki społeczne”:

  • I Nagrodę zdobył Mariusz Żuk za pracę „Przetwórstwo żywności jako sposób resocjalizacji osób wykluczonych społecznie”, której opiekunem naukowym była dr hab. Danuta Jaworska
  • III Nagrodę zdobyli: Jowita Kaczyńska i Karol Krakówko za przestawienie problemu „Sytuacji gospodarki żywnościowej krajów objętych wojną” pod opieką dr hab. Krystyny Rejman

W sekcji „Hodowla i żywienie zwierząt”:

  • Wyróżnienie zdobyły: Magdaleny Kalińskiej i Pauliny Kałęckiej  z pracą nt. „Wpływu suplementacji paszy cynkiem na przydatność technologiczną mięsa drobiowego” pod kierunkiem prof. dr hab. Wiesława Przybylskiego

W sekcji posterowej:

  • III Nagroda powędrowała do Moniki Wroniszewskiej przedstawiającej bardzo nowatorskie rozwiązanie w pracy „Food box- zdrowie w pudełku” pod kierunkiem dr hab. Danuty Jaworskiej
  • Wyróżnienie zdobyła praca Mariusza Żuka pt. „Wypieki funkcjonalne dla osób chorych na celiakię” pod kierunkiem dr hab. Danuty Jaworskiej

Słowa kluczowe:

Artykuł_opublikowany_dzięki_firmie

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.