Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn
Koło Naukowe Żywieniowców SGGW

Koło Naukowe Żywieniowców SGGW

Koło Naukowe Żywieniowców 

„Ambicja, Rozwój, Wiedza, Profesjonalizm – jako klucz do perfekcji”.

Od 2016 reaktywowane pod nową nazwą (dawniej Koło Naukowe Żywieniowców i Dietetyków). Koło to atrakcyjna organizacja studencka działająca na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Ma za zadanie zrzeszanie studentów głównie kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, a także wielu studentów z innych kierunków pasjonujących się szeroko pojętą tematyką żywienia człowieka oraz technologii żywności.

Działalność Koła

Studenci w ramach działalności Koła biorą udział w różnych projektach. Są to przedsięwzięcia nie tylko uczelniane, ale również opierające się na współpracy z jednostkami zewnętrznymi. W konsekwencji tego, studenci mają możliwość poszerzania zainteresowań z tematyki związanej z żywnością i żywieniem. Działalność członków Koła jest wizytówką wydziału podczas organizowanych przez jego władze imprez i event-ów.

Realizowane projekty

Obecnie członkowie Kola mają możliwość wykazania się w ramach współpracy w projekcie „Dobra Praktyka Żywieniowa Gimnazjalistów”. Jest to inicjatywa realizowana w ramach programu Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego „Uniwersytet Młodych Wynalazców”. Ponadto niedawno Koło nawiązało współpracę z międzynarodową firmą Merieux Nutri Sciences zajmującą się Jakością i Bezpieczeństwem Żywności. Studenci mieli okazję współpracować również z Urzędem Miasta Stołecznego Warszawy. W ramach tego projektu mieli za zadanie przygotować raport dotyczący żywienia dzieci w szkołach podstawowych na terenie stolicy. Koło Naukowe Żywieniowców współpracuje również z innymi organizacjami np. Bankiem Żywności.

Działalnosć naukowa

W ramach działalności realizowane są także badania, których inicjatorami są nasi studenci. Najlepsze z nich prezentowane są na licznych konferencjach naukowych. Niejednokrotnie prace naszych kolegów zostały nagrodzone i opublikowane. Działalność Koła przyczynia się także do szerzenia wiedzy żywieniowej wśród dzieci i dorosłych, poprzez udział studentów w warsztatach żywieniowych oraz lekcjach dla dzieci. Dodatkowym narzędziem Koła, poszerzającym wiedzę z zakresu żywności oraz żywienia człowieka jest prężnie działający fanpage Koła Naukowego Żywieniowców na portalu Facebook. 

Obszary zainteresowania

Koło Naukowe Żywieniowców zajmuje się między innymi tematyką związaną z szeroko pojętymi zjawiskami zachodzącymi w żywności, rolnictwem i żywnością ekologiczną oraz żywnością funkcjonalną i wygodną. Najnowsze prace członków Koła obejmują innowacje w projektowaniu żywności, a także ciekawe rozwiązania w wykorzystywaniu surowców poprodukcyjnych. Koło Naukowe Żywieniowców podpisuje się pod działaniami zapobiegającymi marnotrawieniu żywności na świecie. Ma także na celu zapewnienie szeroko pojętego bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Korzyści dla członków

Praktyczna działalność Koła Naukowego Żywieniowców polegająca na współpracy z firmami działającymi na rynku sektora żywnościowego daje jego członkom szereg możliwości rozwoju, poznania potencjalnych pracodawców oraz zdobycia doświadczenia na wysokim poziomie potwierdzonego wiedzą teoretyczną.

Osiągnięcia 

Działaność Koła Naukowego Żywieniowców za rok 2017 została nagrodzona 12 wyróżnieniami podczas XLIV Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW o czym przeczytać można na http://wnzck.sggw.pl/aktualnosci/sukcesy-kola-naukowego-zywieniowcow-na-xliv-przegladzie-dorobku-kol-naukowych-sggw/

 

 


Słowa kluczowe:


tel.:
https://www.facebook.com/ZywieniowcySGGW/

Nowoursynowska 159
00-001 Warszawa
woj. mazowieckie

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.