Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 06.11.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Nadzór nad wyrobem niezgodnym jest jednym z czynników mających wpływ na sprawne i efektywne działanie organizacji.
Postępowanie z wyrobem niezgodnym obejmuje analizę niezgodności, ocenę ryzyka oraz wybór odpowiednich działań
korygujących. Szkolenie ma na celu zapoznanie Uczestników z przyczynami powstawania wyrobów niezgodnych, rolą
dokumentacji niezgodności i rejestru wyrobów niezgodnych, procesem nadzoru, oceną podjętych działań.
UCZESTNICY SZKOLENIA:
Szkolenie skierowane jest do:
• pracowników i kierowników działu zarządzania lub kontroli jakości oraz osób odpowiedzialnych za poszczególne obszary w zakładzie,
• audytorów wewnętrznych systemów zarządzania jakością i członków zespołu HACCP
PROGRAM SZKOLENIA:
1. Wymagania standardów uznanych przez GFSI w zakresie zarządzania niezgodnościami i wyrobem niezgodnym.
2. Definicje - czym różni się wyrób niezgodny i niezgodność?
3. Wyrób niezgodny:
• Identyfikacja wyrobu niezgodnego,
• Postępowanie z wyrobem niezgodnym,
• Dokumentowanie związane z wyrobem niezgodnym,
• Wycofanie/zwrot wyrobu,
• Komunikacja w procesie,
• Elementy kultury bezpieczeństwa żywności.
4. Niezgodność:
• Identyfikacja niezgodności,
• Kategorie i kwalifikacja niezgodności,
• Postępowanie z niezgodnością,
• Analiza przyczyn źródłowych,
• Działania korekcyjne, korygujące, zapobiegawcze,
• Ocena skuteczności podjętych działań,
• Dokumentowanie niezgodności,
• Elementy kultury bezpieczeństwa żywności
5. Studium przypadku – praktyczny aspekt zarządzania niezgodnościami i wyrobami niezgodnymi.
6. Pytania i dyskusja, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=18353&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_DSZ&utm_id=%23SZKOLENIA
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2024/07/Program-255-DSZ-Zarzadzanie-niezgodnosciami-i-wyrobem-niezgodnym_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.
Zapytaj organizatora o szczegóły