Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 21.05.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 4 h
Celem szkolenia jest prezentacja i szczegółowe omawiane zmienionych wymagań FSSC 22000 wersja 6. Szkolenie opiera się o wymagania standardu FSSC 22000, publikowane przez FSSC, a który zacznie obowiązywać od 01.04.2024.
Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników, kierowników, menadżerów, przewodniczących zespołu bezpieczeństwa żywności (HACCP) a także członków zespołu bezpieczeństwa żywności w zakładach posiadających certyfikat FSSC 22000 lub przygotowujących się do certyfikacji.
Zarówno zakłady produkujące żywność, opakowania jak i środki biochemiczne, a także zajmujące się transportem, przechowywaniem oraz sprzedażą.
1. Zmiany w wymaganiach dodatkowych FSSC / Nowe wymagania dodatkowe:
· Zarządzanie usługami i zakupionymi materiałami,
· Etykietowanie produktów,
· Obrona produktów i zafałszowania,
· Używanie logo FSSC,
· Zarządzanie alergenami,
· Monitoring środowiskowy,
· Kultura bezpieczeństwa żywności,
· Kontrola jakości,
· Transport, magazynowanie i przechowywanie,
· Zapobieganie zanieczyszczeniom krzyżowym,
· Weryfikacja programów wstępnych,
· Projektowanie produktu, itp.
· Zarządzanie sprzętem,
· Straty i odpady żywnościowe,
· Wymagania dla organizacji posiadających certyfikat dla wielu zakładów,
· Ćwiczenie – dyskusja
2. Zmiany w programie certyfikacji FSSC 22000, m.in.
· Zmiany w kategoriach i podkategoriach – wpływ na certyfikację,
· Planowanie audytów, raportowanie,
· Audyty zapowiedziane, niezapowiedziane oraz zdalne,
· Klasyfikacja niezgodności oraz podejmowanie działań korygujących
3. Podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia -https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/06/Program-222-DSZ_Zmiany-w-FSSC-22000-wersja-6-_-2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46.
Zapytaj organizatora o szczegóły