Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Źródła błędów w analizie chromatograficznej - szkolenie ON-LINE

Data: 22.11.2021 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h

Cel szkolenia

Celem szkolenia jest uzyskanie, uzupełnienie lub doskonalenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych potrzebnych do wykonywania badań i analiz z wykorzystaniem technik chromatograficznych (technika chromatografii gazowej oraz chromatografii cieczowej). Początkującym użytkownikom umożliwi zapoznanie się z podstawowymi zasadami związanymi z wykorzystaniem technik chromatograficznych oraz pozwoli na uniknięcie podstawowych błędów. Użytkownikom zaawansowanym pozwoli na usystematyzowanie wiedzy. Szkolenie jest również doskonałym miejscem na wymianę wzajemnych doświadczeń pomiędzy uczestnikami, porusza rzeczywiste problemy oraz przykłady z praktyki analitycznej. Spotkanie w formie zdalnej.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie jest skierowane do początkujących oraz zaawansowanych pracowników laboratoriów badawczych, uczelnianych, przyzakładowych i rozwojowych, wykorzystujących w codziennej pracy techniki chromatograficzne.

Skierowane jest również do osób dopiero planujących rozpoczęcie badań z wykorzystaniem technik chromatograficznych, a także wszystkich zainteresowanych przedmiotową tematyką.

Program

1. Wprowadzenie do metod chromatograficznych, podział metod chromatograficznych, podstawowe pojęcia.
2. Analiza jakościowa i ilościowa.
3. Na jakim etapie badań chromatograficznych można popełnić błąd?
• wpływ pobierania próbek na jakość wyniku końcowego
• wpływ doboru warunków procesu chromatografowania na jakość wyniku końcowego w HPLC
• wpływ doboru warunków procesu chromatografowania na jakość wyniku końcowego w GC
• poprawna integracja chromatogramów
• poprawny dobór metodyki kalibracji
• stosowanie arkuszy przeliczeniowych.
4. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2020/12/Program-26_ON-LINE_Zrodla-bledow-w-analizie-chromatograficznej_2021.pdf 

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/     

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn