Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 03.12.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z prawnymi i systemowymi aspektami produkcji oraz dystrybucji żywności ekologicznej. Od 1 stycznia 2022 roku stosuje się nowe przepisy prawne w tym zakresie. Podczas szkolenia omówione zostaną m.in. zasady: produkcji, znakowania oraz postępowania z produktami ekologicznymi, regulowane m.in. rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2018/848.
Szkolenie skierowane jest do obecnych lub do chcących rozwinąć działalności w zakresie żywności ekologicznej: producenci, dystrybutorzy, importerzy, eksporterzy.
1. Ramy prawne produkcji żywności ekologicznej.
2. Przebieg procesu certyfikacji.
3. Zasady produkcji żywności ekologicznej: surowce
4. Zasady produkcji żywności ekologicznej: produkty przetworzone
5. Magazynowanie oraz transport produktów ekologicznych.
6. Tryb postępowania w przypadku podejrzenia posiadania produktu niezgodnego z zasadami produkcji ekologicznej.
7. Znakowanie produktów ekologicznych.
8. Obrót produktami ekologicznymi i dystrybucja tych produktów, w tym import.
9. Certyfikaty wydawane wyłącznie w systemie TRACES.
10. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-47-JB-Zywnosc-ekologiczna-zasady-produkcji-oraz-wymogi-dot-wpr-do-obrotu_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły