Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

A gdyby tak… oszczędnie zajadać?

Kategoria: Biznes

W ramach Olimpiady “Zwolnieni z Teorii” organizowany jest projekt społeczny “Oszczędzanie przez niemarnowanie”, który ma na celu uświadomienie jak dużym problemem jest marnowanie żywności i w ramach którego, zorganizowane zostaną spotkania z mieszkańcami oraz uczniami szkół podstawowych Wałbrzycha. Akcja będzie działać od stycznia do marca.

Marnowanie żywności jest problemem globalnym, który przynosi bardzo dużo strat. Wielu ludzi głoduje, podczas gdy inni wyrzucają nadmiary z ich uginających się pod ciężarem żywności stołów.

Czas powiedzieć temu STOP! Jest to wystarczająco duży argument za tym, aby podjąć odpowiednie kroki, lecz dla wciąż nie zainteresowanych trochę danych. W samej Polsce marnuje się mniej więcej 5 milionów ton żywności. Daje to średnio 74 kg na osobę. A zatem średnio wyrzucamy około 200 zł miesięcznie wraz z jedzeniem… A przy galopującej inflacji i problemach gospodarczych jest to dobry moment na przemyślenie swoich zakupów!

Dlatego w tym celu została zawiązana ta inicjatywa. Na spotkaniach można będzie uzyskać informacje dotyczące: mądrych zakupów, w tym również jak nie dać się oszukać sprzedawcom oraz promocjom, przechowywania żywności, sposobów na wykorzystanie produktów mniej świeżych oraz na przetwory domowe.

Po więcej informacji sięgnij: Profil projektu "Oszczędzanie przez niemarnowanie"

 

Autor: I Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi im. I. Paderewskiego w Wałbrzychu

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.