Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

AKRAS Flavours let there be taste

Kategoria: Składniki Żywności

AKRAS Flavours to międzynarodowa firma produkująca aromaty dla przemysłu spożywczego od 1938 roku, z siedzibą w Biedermannsdorf w Austrii. Asortyment obejmuje: bazy, mieszanki, syropy i aromaty do napojów alkoholowych i bezalkoholowych, wyrobów cukierniczych, nabiału, snaków, herbat i wielu innych.

Beer-Mixy do piw bezalkoholowych

W naszej ofercie mamy również dedykowane aromaty i emulsje (Beer-Mixy) do piw bezalkoholowych, od klasycznych po bardziej eksperymentalne, radlerowe smaki. Klasyczne smaki, takie jak cytryna lub grejpfrut z zawartością soku lub bez, przejrzyste lub mętne. Bardziej eksperymentalne, takie jak rabarbar-pigwa, poziomka-mniszek lekarski, pokrzywa-malina, kwaśne jabłko, wiśnia, słodka brzoskwinia, piwo o smaku koktajlowym i wiele innych. Dla typowego Radlera cytrynowego (naturalnie mętnego) AKRAS dostarczy bazę cytrynową, którą należy zmieszać z cukrem i kwasem cytrynowym, dopełnić wodą i piwem bezalkoholowym 60:40 (lemoniada: piwo).

Wzmocnienie chmielowych i gorzkich nut – ekstrakty chmielowe

Aby wzmocnić chmielowe i gorzkie nuty produktów piwnych, oferujemy szeroką gamę ekstraktów chmielowych z klasycznych i modnych odmian chmielu, takich jak chmiel Hersbrucker, Citra lub Cascade-hop. Aby dodać do napojów nutę fermentacyjną lub słodową, oferujemy aromaty / ekstrakty piwne i słodowe. Gama produktów aromatów piw bezalkoholowych jest ogromna: od jasnego, ciemnego do piwa o smaku tequili w postaci płynnej i proszkowej z certyfikatem Kosher i Halal oraz naturalnych aromatów itp.

Półprodukty

Dla browarów bez możliwości mieszania syropów lub lemoniad, AKRAS oferuje półprodukty, takie jak syropy ze wszystkimi składnikami produktu końcowego. Wystarczy wymieszać z wodą i piwem. AKRAS oferuje również napoje w segmencie piw grzanych, czyli tak zwane mulled beer, które przypominają grzane wino, np. smak czekoladowo-imbirowy połączony z ciemnym piwem lub piwem imbirowym.

Mikrokapsułkowanie aromatów

Aby nadać aromatom dłuższy okres przydatności do spożycia, AKRAS Flavours stosuje również metody mikrokapsułkowania aromatów. Dobór odpowiedniego nośnika i metody kapsułkowania decyduje nie tylko o trwałości aromatu i jego uwalnianiu w określonych warunkach, ale również o retencji aromatu, czyli zdolności zatrzymywania aromatu w kapsułce. Przechowywanie aromatów odgrywa podstawową rolę w produkcji aromatów, ponieważ dopiero odpowiednio „opakowany” aromat staje się pełnowartościowym towarem na rynku dodatków do żywności.

AKRAS Flavors rozumie, że indywidualne receptury są kluczowe dla sukcesu produktu. Dlatego AKRAS oferuje receptury produktów oparte na indywidualnych potrzebach, które omawia z klientem.

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY

     

AKRAS Flavours GmbH

Industriezentrum NÖ-SÜD, Straße 1, Objekt 29

2362 Biedermannsdorf, AUSTRIA

T: +43 2236 625 50 0

F: +43 2236 624 43

E: office@akras.at

W: www.akras.at

 

Area Sales Manager - Polska

Edyta Wieczorek-Tabor

T: +43 664 9647956

 


Artykuł jest częścią opracowania - FoodFakty NAWIGATOR - Piwo bezalkoholowe - rynek, surowce, technologie


 

 

Wybierz obszar: Dodatki i składniki Przemysł napojowy

Autor: AKRAS Flavours

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.