Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 25.03.2021 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest ugruntowanie wiedzy kadry zarządzającej, w tym Pełnomocników i audytorów systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakresie nowego zagrożenia jakim jest SARS-CoV-2.
Uczestniczy szkolenia uzyskają wiedzę jak przeprowadzić ocenę ryzyka oraz audyt bezpieczeństwa higienicznego COVID-19 w celu uzyskania obiektywnych dowodów dostosowania organizacji do rozszerzonych wymagań higienicznych
Szkolenie skierowane jest do technologów, kierowników i pracowników produkcji, kierowników jakości, pracowników działów jakości i laboratoriów.
1. Wprowadzenie
• COVID-19 – nowe zagrożenie w branży spożywczej
• Standardowe procedury operacyjne dotyczące działań związanych z COVID-19
2. Ocena ryzyka
• Klasyfikacja ryzyka narażenia pracowników na SARS-CoV-2
• Źródła zagrożenia – droga zagrożenia
• Skutki zagrożenia
• Ocena ryzyka
• Profilaktyka – środki ochrony przed zagrożeniem
3. Audyt bezpieczeństwa higienicznego
• Jak przeprowadzić audyt bezpieczeństwa higienicznego – COVID-19
• Budowa listy kontrolnej
• Na co zwrócić szczególną uwagę
• Działania po audytowe
4. Sesja pytań i odpowiedzi, podsumowanie, zakończenie szkolenia
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Zapytaj organizatora o szczegóły