Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 21.10.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest zapoznanie z wymaganiami dotyczącymi kwalifikacji dostawców i metod nadzorowania, z głównym
naciskiem na audytowanie dostawców, uzyskanie kwalifikacji do audytowania dostawców. Przedstawione zostaną
poszczególne etapy realizacji audytu.
Szkolenie skierowane do: pracownicy prowadzący audyty u dostawców, audytorzy, pracownicy działów zakupów,
pełnomocnicy ds. jakości i bezpieczeństwa żywności, osoby prowadzące kwalifikację dostawców.
1. Wprowadzenie do szkolenia:
• Określenie rodzaju i zakresu nadzoru nad dostawcą
• Zagrożenia i ryzyka we współpracy z dostawcami
• Wymagania standardów bezpieczeństwa żywności
2. Kwalifikacja i nadzorowanie dostawców:
• Kwalifikowanie dostawców, a kwalifikowanie surowców – kryteria oceny
• Standardowe kontrole surowców, w aspekcie oceny ryzyka zafałszowania surowców
3. Audytowanie dostawców usług i surowców:
• Metody prowadzenia audytu – przygotowanie się oraz audyt
• Przygotowanie listy kontrolnej do audytu u dostawcy
• Identyfikacja niezgodności – problemów we współpracy
• Raportowanie
• Wdrażanie działań skierowanych na eliminację problemów
• Dalszy monitoring współpracy
4. Dodatkowe pytania i odpowiedzi, test, zakończenie szkolenia.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/12/Program-192-DSZ-Audytowanie-dostawcow-w-przemysle-spozywczym_-2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły