Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a branżą mięsną - Konferencja ZPM
Portal FoodFakty ma zaszczyt zaprosić Państwa na organizowane przez ZwiązekPolskie Mięso spotkanie branżowe: ,,Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a branżą mięsną", które odbędzie się w daniach 14-15.02.2019r. w Hotelu Centrum Konferencyjno-Wypoczynkowe Pałac i Folwark Łochów.
Przeczytaj także
-
15.11.2018
Producenci wołowiny korzystają z rosnącego popytu w UE
Dużą stabilnością charakteryzują się ceny na rynku wołowiny. W sektorze tym rosnący popyt eksportowy pokrywany jest przez rosnącą produkcję. W przeciągu pierwszych siedmiu miesięcy 2018 r. eksport wołowiny z Polski wzrósł o 3,8%, osiągając wyższą...
-
04.10.2018
Rośnie regionalizacja produkcji trzody chlewnej w Polsce
Pogłowie trzody chlewnej w czerwcu 2018 r. było o 4,3% wyższe w porównaniu do analogicznego okresu poprzedniego roku. Jest to kolejny wzrost z rzędu od 2016 r., jednak to wciąż mniej niż w 2011 r. Istotny jest fakt, iż dynamika zmian pogłowia ma nadal regionalny charakter.