Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Dwa nowe rozporządzenia Komisji UE

Kategoria: Prawo Żywnościowe

W dniu 23 oraz 24 maja 2017 roku Komisja Unii Europejskiej wydała dwa nowe Rozporządzenia: 2017/880 oraz 2017/893. Dotyczące kolejno maksymalnego limitu pozostałości ustalonego dla substancji czynnej farmakologicznie w środku spożywczym oraz przepisów odnośnie przetworzonego białka zwierzęcego.

 

Pełna treść Rozporządzeń dostępna poniżej:

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2017/880 ustanawiające zasady stosowania maksymalnego limitu pozostałości ustalonego dla substancji farmakologicznie czynnej w danym środku spożywczym w odniesieniu do innego środka spożywczego uzyskanego z tego samego gatunku oraz stosowania maksymalnego limitu pozostałości ustalonego dla substancji farmakologicznie czynnej u jednego gatunku lub większej ich liczby w odniesieniu do innych gatunków, zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 470/2009 

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2017/893 zmieniające załączniki I i IV do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 999/2001 oraz załączniki X, XIV i XV do rozporządzenia Komisji (UE) nr 142/2011 w odniesieniu do przepisów dotyczących przetworzonego białka zwierzęcego

 

Wybierz obszar: Badania żywności Dodatki i składniki

Autor: Jakub Ostaszewski

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.