Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniu 9 czerwca 2017 roku Komisja Unii Europejskiej wydała Rozporządzenie 2017/978 zmieniające załączniki II, III i V do rozporządzenia (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości fluopyramu; heksachlorocykloheksanu (HCH), alfa-izomer; heksachlorocykloheksanu (HCH), beta-izomer; heksachlorocykloheksanu (HCH), suma izomerów, z wyjątkiem gamma izomeru; lindanu (izomer gamma heksachlorocykloheksanu (HCH)); nikotyny i profenofosu w określonych produktach lub na ich powierzchni
Pełna treść: Rozporządzenie 2017/978
Przeczytaj także
W sektorze dodatków do żywności wydano rozporządzenie Komisji (UE) 2017/839 z dnia 17 maja 2017 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008. Zmiana ta szczególnie zainteresuje...
W dniu 23 oraz 24 maja 2017 roku Komisja Unii Europejskiej wydała dwa nowe Rozporządzenia: 2017/880 oraz 2017/893. Dotyczące kolejno maksymalnego limitu pozostałości...