Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

EFSA opublikowała zaktualizowane wytyczne naukowe dot. zastosowań wędzarniczych środków aromatyzujących

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

EFSA opublikowała zaktualizowane wytyczne dotyczące danych naukowych, które wnioskodawcy muszą uwzględnić w swoich dokumentacjach w celu uzyskania zezwolenia na nowy aromat dymu wędzarniczego, jak również w celu odnowienia lub zmiany istniejących zezwoleń.

Aromaty dymu wędzarniczego są dopuszczone do stosowania na okres 10 lat. Po tym terminie wnioskodawcy muszą złożyć nowy wniosek, co najmniej 18 miesięcy przed wygaśnięciem obecnego zezwolenia.

Na podstawie przedłożonych danych EFSA ocenia bezpieczeństwo produktu i stwierdza, czy stwarza on zagrożenie dla zdrowia ludzkiego i środowiska w proponowanych warunkach stosowania.

Wytyczne zostały opublikowane wraz ze sprawozdaniem przedstawiającym wyniki konsultacji publicznych, które odbyły się w okresie październik-listopad 2020 r.

Wytyczne naukowe dotyczące przygotowania wniosków dotyczących podstawowych produktów aromatyzujących wędzenie dymu

Wynik konsultacji społecznych w sprawie projektu wytycznych naukowych dotyczących przygotowania wniosków dotyczących podstawowych produktów aromatyzujących dym wędzarniczy

 

Źródło: EFSA

Wybierz temat: Badania żywności Bezpieczeństwo żywności Dodatki i składniki

Autor: EFSA

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.