Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Firmy włoskie zapraszają na targi HoReCa w Krakowie i 10 listopada na konferencję Focus Day Italia

Kategoria: Biznes

Polska Izba Biznesu we Włoszech, CAPI i Smart Iting zaprosiły włoskie firmy do wystawienia się w dniach 8-10 listopada 2023 r. na targach HoReCa Gastrofood w Krakowie.

Gościem specjalnym będzie Regionalny Instytut Wina i Oliwy Sycylii, który będziemy mogli odwiedzić na stoisku B33, a który przywiezie sześć firm prezentujących lokalne specjały: Az. Agr. Fisicaro Sebastiana - Frantoio Galioto, Az. Agr. Lo Grasso Francesco, Tenuta Arena SS Agricola, Frantoio Oleario Gaspare Sarullo, Az. Agr. Tramontana Rosario, Az. Agr. Ventura Vincenzo.

Będziemy mieli okazję poznać Gorgonzolę DOP z firmą Si INVERNIZZI, reprezentowaną przez Marco Invernizzi, czwarte pokolenie rodziny Invernizzi, która będzie oferować najsłynniejszy włoski ser Gorgonzola na stoisku B31. Firma prowadzi stronę internetową również w języku polskim, z wieloma interesującymi faktami i przepisami: https://www.igorgorgonzola.com

Co ciekawe, okazuje się, że gorgonzola i inne sery pleśniowe są doskonałym sojusznikiem zdrowia. Potwierdziły to badania uniwersytetu w Kopenhadze, które opublikowano w piśmie "American Journal of Clinical”. Duńscy naukowcy przez 12 tygodni przebadali trzy grupy składające się z 39 ochotników, którym zaserwowano trzy różne diety. Jedna z grup spożywała co najmniej 80 gramów twardego sera dziennie, wśród których znalazła się gorgonzola. Pod koniec badania u żadnego z ochotników tego doświadczenia nie wzrosła waga oraz ilość cukru we krwi czy zły cholesterol LDL. Przeciwnie, odnotowano zwiększenie ilości “dobrego „cholesterolu HDL. Można pokusić się o stwierdzenie, że jedzenie gorgonzoli jest warte grzechu! Okazją do spróbowania tej o najwyższej jakości będą krakowskie targi HoReCa

Zaplanujmy też wizytę w firmie VYARA z marką AQUAMARIS, stoisko E40,  reprezentowaną przez Bruno Patanè, która proponuje niezwykły gin wykorzystujący morską wodę, a na targach absolutna premiera wyrobu firmy – zapraszamy do wspólnego odkrycia, co to będzie. Jedno jest pewne - niesamowite przeżycia dla kubków smakowych zapewnione (www.aquamaris.it)

Polska Izba Biznesowa we Włoszech, chcąc lepiej pokazać możliwości rynku włoskiego w dniu 10 listopada od godziny 10.00 do 13.00 zaprasza na konferencję zakończoną degustacją i losowaniem nagród - FOCUS DAY ITALIA 10.11.23 Sala Wiedeń.

Wydarzenie na celu zaprezentowanie włoskiego sektora produktów żywnościowych z jego specyfiką, produktami niszowymi i nowościami a także przekazanie informacji na tamat obowiązującego we Włoszech prawa w tej dziedzinie czy pokazanie rozwiązań logistycznych. W trakcie eventu goście będą mogli skosztować włoskich specjałów a także zadać pytania czy bezpośrednio rozmawiać z włoskimi partnerami. Chcąc uzyskać więcej informacji, prosimy o kontakt bezpośrednio z Polską Izbą Biznesową we Włoszech www.capiplit.eu, info@capiplit.eu

Zaproszenie i Agenda

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Autor: Polska Izba Biznesowa we Włoszech

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.