Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Food Defence - system ochrony żywności przed celowym skażeniem. Zarządzanie sytuacjami kryzysowymi w przedsiębiorstwie - szkolenie HYBRYDOWE

Data: 05.09.2022 Miejsce: ON-LINE i Warszawa
Czas trwania: 5 h

Cel szkolenia

Celem jest przedstawienie wymagań prawnych w zakresie wycofania i zwrotu wyrobów z rynku oraz wymagań standardów BRC i IFS oraz normy ISO 22000 w zakresie postępowania w sytuacjach kryzysowych, oraz działań jakie powinno podjąć przedsiębiorstwo w przypadku wycofania wyrobu z rynku.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowane jest do osób uczestniczących w procesie nadzorowania działań związanych
z postępowaniem w sytuacjach kryzysowych, pełnomocników ds. zarządzania jakością, członków zespołów HACCP, pracowników działów sprzedaży, produkcji i magazynowania oraz osób zarządzających przedsiębiorstwem.

Program

1. Wymagania prawne – RASFF (Rapid Alert System For Food And Feed) Systemu Wczesnego Ostrzegania w Zakresie Żywności i Środków Żywienia Zwierząt (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 178/2002); wycofanie i zwrot wyrobu z rynku.
2. Procedury postępowania kryzysowego oraz postępowanie w przypadku wycofania i/lub zwrotu wyrobu z rynku zgodnie z wymaganiami IFS Food (International Featured Standards Food) i BRC Food (globalna norma dotycząca bezpieczeństwa żywności).
3. Przyczyny opracowania i wdrożenia działań w zakresie Food Defence.
4. Zabezpieczenie żywności przed celowym skażeniem - przedstawienie wymagań standardu PAS 96:2014 Defending food and drink.
5. Przeprowadzenie oceny ryzyka w zakresie zagrożeń związanych z celowym skażeniem żywności (Food Defence).
6. Oczekiwania klientów w zakresie obrony żywności przed celowym działaniem niepożądanym.
7. Rola i wymagania dotyczące zespołu kryzysowego.
8. Identyfikacja i klasyfikacja potencjalnych sytuacji kryzysowych w przedsiębiorstwie w odniesieniu do zagrożenia dla bezpieczeństwa konsumenta.
9. Opracowanie planu działań dla zidentyfikowanych potencjalnych sytuacji kryzysowych.
10. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej

 

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-132-HYBRYDOWY-Food-Defence-_2022.pdf 

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/ 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn