GHP&HACCP - Czy ja też muszę mieć? - Część 2
Jestem praktykiem, a praca w przemyśle spożywczo–paszowym oraz w Inspekcji Weterynaryjnej nauczyły mnie i wciąż uczą, że poznawanie poprzez doświadczanie, aktywny udział w rozmowach, wymianie spostrzeżeń, jest najlepszą drogą do rozumienia procesów. Naprawdę warto z takim nastawieniem przystąpić do wdrażania GHP i HACCP w przedsiębiorstwie.
W części pierwszej cyklu GHP&HACCP - CZY JA TEŻ MUSZĘ MIEĆ? wskazane zostały wymagania wobec przedsiębiorstwa, które należy spełnić aby zapewnić skuteczny system zarządzania bezpieczeństwem żywności i pasz.
Zapraszamy do zapoznania się z drugą częścią po zalogowaniu.
Pełna treść dostępna po zalogowaniu się na darmowym koncie Czytelnika FoodFakty
Załóż kontoPrzeczytaj także
-
22.03.2023
Międzynarodowe Forum Akredytacyjne (IAF) publikuje dokument dotyczący postępowania w przypadku nieuczciwych zachowań
Międzynarodowe Forum Akredytacyjne w swoim dokumencie zatytułowanym „Dealing with Fraudulent Behaviour” przedstawia kompleksowe ramy zarządzania nieuczciwymi działaniami w akredytowanej certyfikacji.
-
09.03.2023
Uchylenie zawieszenia International Featured Standards (IFS) przez GFSI
Po 3 miesiącach zawieszenia standard International Featured Standards (IFS) zostaje przywrócony jako rozpoznawalny przez GFSI.
-
23.02.2023
GHP&HACCP - CZY JA TEŻ MUSZĘ MIEĆ? Część 1
W Polsce według danych rejestrowych może działać nawet ponad 20 tys. firm zajmujących się produkcją spożywczą. Większość z tej liczby to firmy niewielkie, firm powyżej 10 zatrudnionych osób to już ok. 2000.