Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Higiena powietrza w zakładach przemysłu spożywczego - szkolenie ON-LINE

Data: 27.09.2021 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h

Cel szkolenia

Celem szkolenia jest zapoznanie z wymaganiami względem dedykowanej czystości powietrza, analiza zagrożeń
w powietrzu, sposoby uzdatniania powietrza do założonych celów w zakładzie przemysłu spożywczego.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie skierowanie jest do pracowników działów jakości i laboratoriów zakładów przemysłu spożywczego
odpowiedzialnych za prawidłową ocenę jakości powietrza, a także pracownicy działów: utrzymania ruchu, produkcji,
członkowie zespołów ds. HACCP, audytorzy wewnętrzni

Program

1. Powietrze – wprowadzenie do zagadnienia
2. Wymagania prawne oraz standardów w zakresie higieny powietrza
• Wymagania prawne – krajowe i unijne
• Norma ISO 22000:2015
• Wymagania standardu BRC Food, wydanie 8
• Wymagania standardu IFS Food, wydanie 6.1
3. Źródła powietrza w zakładach przemysłu spożywczego
• Powietrze atmosferyczne
• Sprężone powietrze
• Gazy techniczne
4. Zanieczyszczenia powietrza- analiza zagrożeń
• Zanieczyszczenia fizyczne
• Zanieczyszczenia chemiczne
• Zanieczyszczenia biologiczne
5. Zastosowanie powietrza i gazów w przemyśle spożywczym
• Kryteria czystości powietrza
• Wentylacja
• Układ reduktorów
• Skład powietrza
• Ciśnienie powietrza
6. Metody oczyszczania/uzdatniania powietrza produkcyjnego
• Centrale wentylacyjne
• Lampy jonizujące
• Filtry
7. Kontrola jakości powietrza, analiza wyników
8. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2020/12/Program-87_ON-LINE_Higiena-powietrza-w-zakladach-przemyslu-spozywczego_2021.pdf 

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/     

 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn