Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Innowacyjne rozwiązania Ishida będą tematem kluczowych dyskusji branżowych podczas targów IFFA

Kategoria: Procesy i Technologie

Podczas targów IFFA 2025 Ishida skupi się na kluczowych wyzwaniach branżowych, prezentując swoje najnowsze innowacje. Wśród nich znajdzie się debiutująca na rynku kompaktowa i wysokowydajna zgrzewarka do tacek QX-800, zaprojektowana z myślą o zwiększeniu efektywności produkcji oraz redukcji ilości odpadów.

Nowa zgrzewarka tacek Ishida QX-800 została opracowana specjalnie dla wysokonakładowych linii produkcyjnych. Potrafi wykonywać do 17 cykli MAP na minutę. Jej kompaktowa konstrukcja pozwala zaoszczędzić ponad 40% powierzchni, jednocześnie pracując z 50% mniejszym zużyciem energii.

Wystawiając się na stoisku C28 w hali 12.0, liderzy w dziedzinie rozwiązań do ważenia, pakowania i kontroli dla przemysłu mięsnego i drobiarskiego zaprezentują również swój niedawno wprowadzony na rynek system kontroli rentgenowskiej IX-PD-Poultry. Ishida zaprezentuje także swoje przełomowe rozwiązanie Sentinel 5.0, oparte na sztucznej inteligencji zdalne monitorowanie produkcji i raportowanie.

Darren Chandler, dyrektor generalny ds. rozwiązań proteinowych w Ishida Europe, podkreślił: „Jesteśmy naprawdę podekscytowani powrotem na IFFA. Wiemy, że w przetwórstwie i pakowaniu mięsa chodzi o sprzęt, który może utrzymać produkcję 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, jednocześnie zaspokajając zapotrzebowanie klientów na produkty wysokiej jakości. Na IFFA pokażemy, że niezależnie od wyzwań produkcyjnych, Ishida ma technologię, ludzi i doświadczenie, aby opracować najlepsze rozwiązania”.

Bezpieczeństwo żywności ma kluczowe znaczenie dla każdego rozwiązania w zakresie przetwarzania żywności, zwłaszcza dla przetwórców drobiu. Obecność kości i innych ciał obcych może prowadzić do kosztownego wycofywania produktów z rynku i utraty reputacji marki. Z tych powodów Ishida opracowała IX-PD-Poultry, zintegrowany dwupasmowy system rentgenowski, który może kontrolować do 400 elementów kurczaka na minutę.

Darren wyjaśnia: „IX-PD-Poultry jest naszą odpowiedzią na jeden z najbardziej palących problemów przemysłu drobiarskiego: wykrywanie kości w szybkich liniach produkcyjnych. Wykorzystuje on technologię podwójnej energii zliczania fotonów (PD) do tworzenia obrazów o ultrawysokiej rozdzielczości w celu wykrywania chrząstek, żeber i kości łopatki oraz bardzo małych ciał obcych (takich jak druty stalowe).

IX-PD-Poultry pomaga naszym klientom utrzymać, a nawet usprawnić ścisłe procedury kontroli jakości bez uszczerbku dla przepustowości”.

Odwiedzający będą mogli zobaczyć oprogramowanie Ishida Sentinel 5.0 w akcji. Wykorzystując sztuczną inteligencję (AI), Sentinel 5.0 wspiera producentów żywności w optymalizacji ich linii produkcyjnych. Może analizować dane w czasie rzeczywistym zarówno w urządzeniach Ishida, jak i innych, zapewniając natychmiastowy wgląd w wydajność wraz z identyfikacją potencjalnych problemów i zaleceniami, jak je naprawić.

Darren dodaje: „Automatyzacja i podejmowanie decyzji w oparciu o dane to kluczowe wymagania producentów żywności. Dzięki Sentinel 5.0 możemy zapewnić operatorom lepszy wgląd. Posiada on funkcję chatbota AI, dzięki czemu operatorzy mogą poprosić Sentinel 5.0 o rozwiązanie problemów i otrzymywać powiadomienia o wszelkich odchyleniach od normy w pracy maszyny”.

Na stoisku Ishida zaprezentowane zostaną również trzy modele z szerokiego portfolio naważarek wielogłowicowych Ishida, w tym najwyższej klasy naważarka wielogłowicowa CCW-AS, naważarka z podajnikiem ślimakowym CCW-RV oraz naważarka do świeżej żywności CCW-R2-106.

Uzupełnieniem oferty na stoisku Ishida na targach IFFA będzie sprawdzony RobotGrader, podstawowy Flexgrader, liniowy system wykrywania nieszczelności Ishida AirScan oraz model z nowej serii wag kontrolnych DACS-GN-S.

Autor:Ishida Europe
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

DYSTRYBUTOREM URZĄDZEŃ ISHIDA JEST:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.