Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn
Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
INSTITUTIONAL PARTNER

Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii

Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii funkcjonuje na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej. Najważniejszym elementem działalności naukowej i dydaktycznej Instytutu jest współpraca z partnerami przemysłowymi. Stanowi ona podstawę do kreowania nowych rozwiązań technologicznych z różnych dziedzin gospodarki - biotechnologii, agrobiznesu, innowacyjnych materiałów i wielu innych.

Struktura Instytutu:

  • Zespół Mikrobiologii Technicznej
  • Zespół Technologii Spirytusu i Drożdży
  • Zespół Technologii Fermentacji
  • Kolekcję Czystych Kultur Drobnoustrojów Przemysłowych ŁOCK

Tematyka badawcza:

  • Ryzyko mikrobiologiczne w produkcji żywności
  • Nowoczesne metody utrwalania żywności
  • Probiotyki, prebiotyki, synbiotyki
  • Selekcja i ulepszania szczepów drobnoustrojów przemysłowych z wykorzystaniem nowoczesnych metod genetycznych
  • Metody biologii molekularnej w charakterystyce konsorcjów mikroorganizmów różnych środowisk
  • Korozja mikrobiologiczna
  • Mykologia budowlana
  • Przydatności surowców tradycyjnych i niekonwencjonalnych, enzymów, drożdży oraz biostymulatorów w technologii produkcji spirytusu
  • Technologia produkcji wódek i okowit owocowych z wykorzystaniem surowców rodzimych
  • Bioetanol II generacji
  • Optymalizacja procesów produkcji drożdży piekarskich i paszowych
  • Doskonalenie procesów technologicznych w produkcji fermentowanych napojów alkoholowych i bezalkoholowych oraz pieczywa
  • Wykorzystanie do produkcji żywności i napojów fermentowanych alternatywnych surowców, w tym bezglutenowych


Słowa kluczowe: Mikrobiologia żywności, probiotyki, prebiotyki, synbiotyki, mykologia budowlana, fermentowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pieczywo, zakwasy piekarskie


tel.: 42 631 34 79; 42 631
http://mikrobiologia.p.lodz.pl/

Wólczańska 171/173
90-530 Łódź
woj. łódzkie
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.