Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Studia podyplomowe „Mikrobiologia, higiena i jakość w przemyśle spożywczym”

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Studia podyplomowe „Mikrobiologia, higiena i jakość w przemyśle spożywczym” organizowane przez Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Politechniki Łódzkiej mają 20-letnią tradycję.

Studia ukończyło ponad 500 osób, reprezentujących czołowe zakłady przemysłu spożywczego, laboratoria mikrobiologiczne i instytucje kontroli żywności.

Wracamy po pięcioletniej przerwie w nowej odsłonie. Zapraszamy do rekrutacji.

Studia podyplomowe kierowane są do absolwentów wyższych uczelni, którzy pracują lub zamierzają podjąć pracę w zakładach przemysłu spożywczego, laboratoriach oceniających jakość i bezpieczeństwo żywności, jednostkach urzędowej kontroli żywności, firmach doradczych i audytujących, oraz w firmach zajmujących się obrotem żywności.

Zakres tematyczny studiów obejmuje:

  • fizjologiczne uwarunkowania znaczenia mikroorganizmów w żywności,
  • źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji żywności,
  • zapewnienie higieny w produkcji żywności,
  • metody przechowywania i utrwalania żywności,
  • rola laboratorium mikrobiologicznego w zapewnieniu jakości żywności,
  • alternatywne i zmodyfikowane metody w analityce mikrobiologicznej,
  • mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności,
  • bezpieczeństwo żywności

Czas trwania studiów: dwa semestry, od grudnia 2022 do czerwca 2023.

Liczba miejsc: min 24, max 28

Koszt studiów: 6500 zł za całe studia, istnieje możliwość rozłożenia płatności na 2 raty.

Szczegółowe informacje dotyczące harmonogramu i organizacji studiów na stronie www.mikrobiologia.p.lodz.pl

Tam też znajduje się przekierowanie na główną stronę rekrutacji Politechniki Łódzkiej. Rekrutacja odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną do 10 listopada 2022 r. O przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

Dane kontaktowe

Kierownik Studiów Podyplomowych

dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska, prof. uczelni,

tel.  42 631 34 79  malgorzata.piotrowska@p.lodz.pl

ul. Wólczańska 171/173, 90-530 Łódź

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Mikrobiologia żywności

Autor: Politechnika Łódzka

Organizator

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.