Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ishida zaprezentowała nowy Traysealer: Bardziej wydajny, bardziej Eko

Kategoria: Procesy i Technologie

Ishida Europe rozszerzyła swoją ofertę traysealerów serii QX Flex. Nowy model spełnia wymagania rynku dla kompaktowego, wysokowydajnego modelu, maksymalizującego wskaźniki linii produkcyjnych o średniej i dużej przepustowości. W praktyce oznacza to wydłużenie okresu przydatności do spożycia, a tym samym mniej marnowania żywności.

Inwestycje Ishida związane z rozszerzaniem portfolio traysealerów są napędzane globalnym zapotrzebowaniem na możliwość wydłużenia okresu przydatności produktu do spożycia. Producenci dążą do zmniejszenia marnotrawstwa żywności i zapewnienia konsumentowi jakości, przy jednoczesnym zagwarantowaniu minimalnego wpływu materiałów wykorzystywanych do pakowania.

Stworzony przez Ishida QX-900 Flex działa z prędkością do 15 cykli na minutę, zapewniając maksymalną wydajność 105 opakowań na minutę. Traysealer jest w stanie zarówno zgrzewać tace, jak i pakować w zmodyfikowanej atmosferze MAP. Może obsługiwać szeroką gamę materiałów i formatów, w tym tacki wykonane z recyklingowanej lub odnawialnej tektury i monoplastików oraz najnowsze warianty opakowań skinpack i skin on board.

Dzięki kompaktowej konstrukcji, QX-900 sprawdzi się zarówno jako samodzielna maszyna, jak i jako część w pełni zintegrowanej linii pakującej, z podajnikiem tacek do czterech systemów napełniania. Wszystkim można łatwo sterować za pośrednictwem panelu kontrolnego (RCU).

Traysealer może być wyposażony w drukarkę do obsługi kodów partii, kodów kreskowych, dat produkcji i przydatności do spożycia oraz informacji o cenach.

Pozostałe ulepszenia to przyjazny dla użytkownika układ wymiany folii, a dodatkowo, centralny punkt mocowania panelu sterowania umożliwia przeglądanie procesu wymiany i obsługę z obu stron maszyny.

QX-900 zachował wszystkie zalety serii traysealerów IshidaFlex, w tym dziesięciominutowy czas wymiany narzędzia i wózek narzędziowy umożliwiający szybkie i bezpieczne przeprowadzenie procesu przy użyciu jednego operatora. W systemie RCU można zapisać 99 indywidualnych ustawień produktu, pozwalających na szybką konfigurację, wraz z kontrolą poziomu podciśnienia i gazu dla tacek pakowanych w technologii MAP. Trwała i higieniczna konstrukcja maszyny umożliwia pełne mycie, a inteligentny system pasów umożliwia ich szybkie i łatwe zdejmowanie w celu wymiany i czyszczenia.

Narzędzie może być dostosowane, tak by spełniało konkretne, indywidualne wymagania klienta, takie jak cięcie folii zarówno na zewnętrz i wewnątrz, przy czym druga opcja wykończenia zapewnia nienaganną prezentację opakowania.

Dostępne opcje obejmują mieszanie gazów i ich analizę (z automatycznym wyłączaniem w przypadku wykrycia niewłaściwej mieszanki), a także unikalną funkcję Ishida - HeadRedundancy, która w przypadku wystąpienia problemu umożliwia izolację danego elementu podczas produkcji. Dzięki temu maszyna może kontynuować pracę do czasu, w którym można podjąć się naprawy.

QX-900 można również zintegrować z systemem AirScan, który wykrywa wycieki CO2 z bardzo małych otworów (0,25 mm) w opakowaniach MAP, przy prędkościach do 180 opakowań na minutę. Połączony system Traysealer-AirScan zapewnia doskonale zamknięcie tacek, które zachowują wydłużony okres przydatności do spożycia, przy niezmiennej jakości produktu. To z kolei przekłada się na reputację marki.

 

Źródło: https://ishidaeurope.pl/ 

Wybierz temat: Procesy i Technologie

Autor: Ishida Europe

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Dystrybutorem urządzeń Ishida jest:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.