Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W imieniu Komitetu Organizacyjnego z przyjemnością zapraszamy do udziału w IV międzynarodowej konferencji Nordic Baltic Drying Conference, organizowanej przez Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, która odbędzie się we Wrocławiu w dniach 7-9 września 2022 roku.
Głównym celem NBDC 2022 jest stworzenie platformy wymiany wiedzy technicznej i naukowej związanej z suszeniem i odwadnianiem pomiędzy środowiskiem naukowym, ośrodkami badawczymi, agencjami konsultingowymi i partnerami przemysłowymi.
Tematyka NBDC 2022 będzie dotyczyć procesów i technologii suszenia oraz odwadniania, a także ich wpływu na jakość suszonych produktów z uwzględnieniem najnowszych rozwiązań na rzecz zrównoważonego rozwoju i konkurencyjności rynkowej. Nacisk zostanie położony na nowe wyzwania i rozwiązania dotyczące jakości produktów, wydajności procesów, zużycia energii z uwzględnieniem ich wpływu na środowisko i zmiany klimatyczne.
Główne tematy:
Eksperymentalne, teoretyczne i innowacyjne przemysłowe technologie suszenia i odwadniania:
Organizatorzy konferencji zapraszają młodych adeptów nauki do zaprezentowania swoich wyników badań - najciekawsze prace zostaną nagrodzone po raz pierwszy specjalną nagrodą dla Młodych Naukowców (Nordic Baltic Young Researcher Prize).
Organizatorzy:
Lokalny Komitet Organizacyjny:
Dr hab. Anna Michalska-Ciechanowska, prof. UPWr, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Polska
Prof. dr hab. inż. Adam Figiel, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Polska
Prof. dr hab. inż. Agnieszka Kita, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Polska
Norweski Komitet Organizacyjny:
Prof. Odilio Alves-Filho, NewDryTech AS, Norwegia
Dr Svetlana Goncharova-Alves, NewDryTech AS, Norwegia
Więcej informacji na temat NBDC 2022 dostępne pod adresem: https://nbdc2022.upwr.edu.pl
Zainteresowanych prosimy o kontakt na adres: nbdc2022@upwr.edu.pl
Szczegóły: