Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

JBS SA inwestuje w alternatywy mięsa oraz nowe centrum naukowo-badawcze

Kategoria: Biznes

JBS SA – światowy potentat zajmujący się produkcją i przetwórstwem mięsa sfinalizował przejęcie hiszpańskiej firmy zajmującej się produkcją mięsa hodowlanego oraz rozpoczyna budowę biotechnologicznego centrum R&D.

Ekspansja w sektorze alternatyw mięsa w Hiszpanii

Inwestycja w Centrum Badań i Innowacji konsoliduje ruch, który JBS rozpoczął w listopadzie 2021 r., po przejęciu kontroli nad hiszpańską firmą BioTech Foods, która jest jednym z liderów rozwoju biotechnologii do produkcji białka hodowlanego i korzysta ze wsparcia i finansowania rządu Hiszpanii i Unii Europejskiej. Transakcja, ogłoszona w listopadzie ub.r., została zatwierdzona przez hiszpański rząd na początku maja. JBS SA ma teraz 51% udziałów w BioTech Foods, co zapewni globalne wsparcie w przyspieszeniu rozwój rynku białek hodowlanych.

BioTech Foods wykorzysta wpływy z transakcji do sfinansowania planów ekspansji. Planuje wybudować zakład produkcyjny mięsa hodowlanego w San Sebastián, na północnym wybrzeżu Hiszpanii, w pobliżu granicy z Francją. Produkcję komercyjną ma osiągnąć w połowie 2024 r., wraz z budową nowej jednostki produkcyjnej o nośności 1000 ton rocznie. Inwestycja w nowy obiekt szacowana jest na 41 mln USD.

JBS Biotech Innovation Center

JBS SA wybrał miasto Florianópolis (SC) w Brazylii na siedzibę JBS Biotech Innovation Center. Inwestycja szacowana jest na 60 mln USD i ma zostać zrealizowana w ciągu najbliższych czterech lat. Początkowo Spółka skoncentruje swoje wysiłki na budowie specjalistycznych obiektów do opracowania w 100% brazylijskiej technologii produkcji białka hodowlanego i instalacji pilotażowej, aby proces produkcji był bardziej wydajny, skalowalny i konkurencyjny finansowo. A także na pozyskiwaniu środków niezbędnych do prowadzenia badań.

„Jest to zdecydowanie największa inwestycja brazylijskiej firmy w sektorze mięsa hodowlanego i wzmacnia naszą strategię innowacji w celu dostosowania się do trendów konsumenckich, które zasilają rosnącą globalną populację. Nowe Centrum Innowacji JBS Biotech stawia nas w wyjątkowej pozycji do kierowania tym segmentem ”, powiedział Eduardo Noronha, szef działu innowacji i doskonałości operacyjnej JBS.

Źródło: https://mediaroom.jbs.com.br/noticia/jbs-defines-the-next-step-for-the-cultivated-protein-research-center

Wybierz temat: Plant-based Przemysł mięsny

Autor: Katarzyna Oleksy

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.