Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Już za kilka dni branża mięsna spotka się na Kongresie Światowy Dzień Mięsa – World Meat Day w Warszawie

Kategoria: Biznes

Światowy Dzień Mięsa to nowa inicjatywa, która ma na celu zjednoczenie i celebrację branży mięsnej na poziomie globalnym. Przedstawiciele sektora, hodowcy, przetwórcy oraz osoby pracujące na rzecz przemysłu mięsnego spotkają się 29 października w Warszawie, aby omówić kluczowe kwestie związane z produkcją mięsa, hodowlą zwierząt gospodarskich oraz współpracą międzynarodową. Najważniejszym punktem wydarzenia będzie podpisanie deklaracji ustanawiającej Światowy Dzień Mięsa (World Meat Day).

Gościem specjalnym Kongresu Światowy Dzień Mięsa – World Meat Day będzie Sun Linjiang - Ambasador Nadzwyczajny i Pełnomocny Chińskiej Republiki Ludowej w Rzeczypospolitej Polskiej. Wśród prelegentów są m.in. Minister Rolnictwa Czesław Siekierski, Janusz Piechociński - prezes Izby Polska Azja i były wicepremier oraz Wiesław Różański - prezes zarządu Unii Producentów
i Pracodawców Przemysłu Mięsnego UPEMI.

- Branża mięsna stale musi mierzyć się z nowymi wyzwaniami wynikającymi zarówno z dynamicznie zmieniającej się sytuacji gospodarczej, jak i politycznej na poziomie krajowym i unijnym. Do udziału
w Kongresie zaprosiliśmy producentów i ekspertów z zakresu hodowli zwierząt i przetwórstwa mięsnego, by porozmawiać o najważniejszych wyzwaniach dla przyszłości sektora. Światowy Dzień Mięsa ma być okazją do podkreślenia roli mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego w diecie, a także do wymiany wiedzy na temat innowacji i zrównoważonego rozwoju w tej dziedzinie w globalnych kontekście żywieniowym
– mówi Jacek Strzelecki, prezes zarządu Związku POLSKIE MIĘSO.

Zrównoważony rozwój

W panelu poświęconym najbliższej przyszłości branży i zrównoważonemu rozwojowi sektora mięsnego, zgodnie z zasadami dobrostanu zwierząt, ochrony klimatu i środowiska naturalnego, wystąpią m.in. prof. Stefan Schepers - dyrektor wykonawczy High Level Groups i ekspert
w kształtowaniu dialogu między sektorem publicznym i prywatnym w Unii Europejskiej, Stephen Connally - menedżer Grupy ds. Zrównoważonego Rozwoju ABP oraz Andrzej Jaworski z Izby Gospodarczo-Handlowej.

Wyzwania globalne

O współpracy handlowej w ramach Agrohubu pomiędzy Europą Środkową a Chinami podyskutują specjaliści od eksportu żywności do Chin i potencjalni partnerzy po stronie chińskiej. Swój udział zapowiedział m.in. Xu Xiaofeng, minister-radca w Ambasadzie Chińskiej Republiki Ludowej w Polsce. 

W dyskusji na temat przyszłego potencjału produkcyjnego i eksportowego Ukrainy wezmą udział m.in. Sławomir Szymusiak - dyrektor generalny Polsko-Ukraińskiej Izby Gospodarczej, Grzegorz Brodziak - prezes zarządu Goodvalley Agro SA. oraz Siarhei Horlach - współzałożyciel grupy agrobiznesowej „Pan Kurczak” w obwodzie wołyńskim w Ukrainie.

Innowacje i technologie przyszłości

Możliwości sztucznej inteligencji przedstawi Jamila Gordon – prezes i założycielka Lumachain, która znalazła się na liście BBC "100 Women" w 2021 roku za działania na rzecz zmiany społeczeństwa. - AI przynosi ogromny potencjał optymalizacji procesów produkcyjnych, minimalizowania kosztów
i maksymalizowania efektywności. W branży mięsnej, która staje przed wyzwaniami związanymi
z rosnącymi kosztami produkcji oraz zmieniającymi się wymaganiami konsumentów, rozwiązania oparte na sztucznej inteligencji mogą okazać się kluczowe
– mówi Jacek Strzelecki.

Więcej informacji na stronie www.swiatowydzienmiesa.pl.

O Związku POLSKIE MIĘSO

Związek POLSKIE MIĘSO jest największą organizacją branżową w Polsce, która reprezentuje interesy gospodarcze firm z branży mięsnej – hodowców, producentów oraz usługodawców w kraju, jak i na całym świecie.

Misją Związku POLSKIE MIĘSO jest aktywne wspieranie inicjatyw członków i przyczynianie się do rozwoju gospodarczego. Związek dba również o udoskonalenie procesu kształcenia zawodowego, promuje zasady etyki w biznesie i stoi na straży uczciwego postępowania na rynku.

Związek POLSKIE MIĘSO zajmuje się także promowaniem mięsa w Polsce i na arenie międzynarodowej oraz dbaniem o wizerunek branży.

Portal FoodFakty jest partnerem medialnym Kongresu Światowy Dzień Mięsa

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Kongresy i Targi Przemysł mięsny

Autor: FoodFakty Portal

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.