Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Kategorie żywności i mikroorganizmy nie uwzględnione w Rozporządzeniu (WE) 2073/2005 ze zmianami

Data: 31.03.2020 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

Przedstawienie zasad określania kryteriów mikrobiologicznych bezpieczeństwa oraz higieny produkcji nieuwzględnionych w Rozp.(WE) 2073 w ramach produkcji, w gotowym produkcie na początku terminu przydatności do spożycia oraz w ostatnim dniu trwałości.

Przegląd wybranych mikroorganizmów i kategorii żywności nieobjętych wymaganiami obszaru regulowanego.

Szkolenie skierowane do

  • Przedstawiciele wszystkich branż sektora spożywczego - osoby odpowiedzialne za bezpieczeństwo produktów żywnościowych, kierownicy kontroli jakości, kierownicy i pracownicy laboratoriów oraz wszystkie osoby, które chcą poszerzyć swoją wiedzę z zakresu mikrobiologicznych badań żywnośc.i
  • Osób przeprowadzających audyty wewnętrzne, certyfikujące itd.

Program

  • Znaczenie opinii EFSA w ocenie ryzyka mikrobiologicznego
  • Przegląd mikroorganizmów patogennych i oportunistycznych : Bacillus cereus, Cl.perfingens,
  • Cl.botulinum, Shigella, Yersinia, Vibrio, Proteus…
  • Jak ustalać kryteria mikrobiologiczne na koniec TPS i DMT
  • Środki spożywcze których TPS zależy od TPS składników użytych do produkcji

Warunki uczestnictwa

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn