Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Konferencja New Food Forum 2021: "Pandemia przyspieszyła roślinny trend - teraz chodzi o wykorzystanie tego impetu dla innowacji"

Kategoria: Biznes

Zarówno przełomowe technologie związane z alternatywnymi źródłami białka, jak i rynek zrównoważonych rozwiązań w zakresie żywności rozwijają się w zawrotnym tempie. New Food Forum to wyjątkowe wydarzenie, które ma na celu inspirować dalszy rozwój innowacyjnych technologii spożywczych poprzez zgromadzenie kluczowych interesariuszy. Konferencja jest polską edycją międzynarodowego wydarzenia New Food Conference - pierwszej i największej w Europie konferencji poświęconej alternatywnym źródłom białka.

O tegorocznej edycji New Food Forum opowiada Patricia Homa, prezeska Fundacji ProVeg Polska

Czego można się spodziewać na tegorocznej konferencji i czym różni się ona od debiutanckiego wydarzenia w 2019 roku?

W 2019 roku wciąż musieliśmy przekonywać ludzi, że alternatywne białka będą odgrywać znaczącą rolę w przyszłych działaniach rynkowych. Dziś, gdy sprzedaż produktów roślinnych szybuje w górę, nie jest już kwestią, czy nawyki żywieniowe się zmieniają, ale jak i jak szybko. W odpowiedzi na zmianę perspektywy w przemyśle spożywczym zdecydowaliśmy się zorganizować w tym roku konferencję New Food Forum, aby móc bardziej szczegółowo skupić się na rozwoju rynku produktów roślinnych, przede wszystkim w Polsce, i dotrzeć do szerokiej publiczności decydentów z branży oraz umożliwić uczestnikom nawiązanie bezpośrednich kontaktów i wymianę doświadczeń. Networking to kwintesencja tego wydarzenia. W roli prelegentów wystąpią eksperci i marki, które odniosły sukces, np. Jeronimo Martins, BezMięsny, Qurczak czy Danone/Alpro. Podzielą się swoją wiedzą, inspirując dalszy rozwój segmentu roślinnych alternatyw w Polsce. Na stoiskach wystawców uczestnicy będą mogli spróbować nowinek produktowych w zakresie roślinnych zamienników mięsa, ryb i nabiału.

Szczegółową agendę wydarzenia, można zobaczyć tutaj

Co jest obecnie największym wyzwaniem dla rynku roślinnych alternatyw mięsa i nabiału?

Zwiększanie skali produkcji nadal stanowi wyzwanie. Producenci muszą zapewnić niezawodne łańcuchy dostaw składników, a jednocześnie mieć dostęp do nowych linii produkcyjnych. Retailerzy są nadal "strażnikami" rynku i decydują o tym, które produkty ostatecznie trafią na półki i do konsumentów. W związku z tym oczekujemy, że coraz więcej firm będzie wprowadzać na rynek produkty D2C ("direct to consumer"), aby ominąć to wąskie gardło - jest to trend, który w przyszłości będzie coraz częściej wykorzystywany zwłaszcza przez małe marki i startupy.

Z kolei sektor HoReCa stoi prawdopodobnie przed jednym z największych wyzwań. Po silnym uderzeniu przez pandemię, tylko czas pokaże, kto przetrwa ten szokujący moment. Jedno jest jednak pewne: pandemia przyspieszyła trend produktów roślinnych. Teraz chodzi o to, aby wykorzystać ten impet do tworzenia nowych koncepcji, aby usługi gastronomiczne mogły ponownie wrócić na właściwe tory.

Kto powinien wziąć udział w konferencji New Food Forum?

Alternatywne białka będą nadal zyskiwać na znaczeniu w przemyśle spożywczym. Firmy zdają sobie sprawę, że to jest kierunek, w którym wszyscy zmierzamy i uznają, że nadszedł czas, aby się do niego przyłączyć. Często zastanawiają się jednak, w jaki sposób mogą zwiększyć swoje portfolio alternatywnych białek - i właśnie po to jest konferencja New Food Forum, aby im w tym pomóc. Chcemy być platformą profesjonalnej wymiany doświadczeń dla graczy z całego łańcucha wartości żywności, zarówno dla startupów, producentów, retailerów, jak i podmiotów z branży gastronomicznej.

Ze specjalnym kodem u1f1ef3b otrzymasz 20% zniżki na bilety.

Aby KUPIĆ BILETY, wejdź na https://app.evenea.pl/event/new-food-forum-2021/

Patronet medialny - FoodFakty

Wybierz temat: Kongresy i Targi Plant-based

Autor: Fundacja ProVeg

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.