Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Konferencja z okazji Dnia Normalizacji Polskiej „Jakość i bezpieczeństwo żywności"

Kategoria: Biznes

20 maja obchodzony jest Dzień Normalizacji Polskiej, z tej okazji Polski Komitet Normalizacyjny corocznie organizuje ogólnopolską konferencję poświęconą różnym zagadnieniom związanych z normalizacją. W tym roku tematem przewodnim będzie "Jakość i bezpieczeństwo żywności".

Konferencje z okazji DNP są jednym z działań służących zwiększaniu świadomości normalizacyjnej oraz okazją do podkreślenia korzyści, jakie stosowanie norm przynosi naszej gospodarce i społeczeństwu.

W trakcie spotkania zostaną omówione:

  • Normy a jakość i bezpieczeństwo żywności,
  • Wymagania a kryteria mikrobiologiczne dla żywności - stare i nowe podejście
    z wykorzystaniem oceny ryzyka, norm i normalizacji,
  • Regulacje prawne w obszarze bezpieczeństwa żywności,
  • Nowelizacja normy ISO 22000,
  • Zanieczyszczenia procesowe żywności,
  • Walidacja ryzyka wzrostu bakterii patogennych, w tym Listeria monocytogenes
    w żywności gotowej do spożycia (RTE), z wykorzystaniem metodologii badań obciążeniowych oraz aktualnych norm mikrobiologicznych,
  • Monitorowanie biologicznych, chemicznych i fizycznych czynników ryzyka w żywności,
  • Bezpieczeństwo żywności na etapie produkcji – aspekty praktyczne.

Celem konferencji jest pokazanie, jak nieznajomość przepisów prawa i zaleceń zawartych w normach stwarza ogromne ryzyko dla konsumentów. Może to prowadzić do poważnych konsekwencji - zanieczyszczeń procesowych żywności: skażenia produktów mikroorganizmami chorobotwórczymi, pasożytami czy metalami ciężkimi. Nasi prelegenci zaakcentują jak ważne jest nie tylko wczesne rozpoznawanie zagrożeń, ale również opracowanie wspólnych metod ich minimalizowania oraz stosowanie tych samych porównywalnych kryteriów przez wszystkie podmioty: producentów i organy kontroli w całej Unii Europejskiej. Uczestnicy konferencji otrzymają niezbędną wiedzę związaną z bezpieczeństwem i jakością żywności.

Spotkanie adresowane jest do producentów płodów rolnych, pasz, surowców żywnościowych i żywności, przedstawicieli służb nadzoru rynku oraz jednostek certyfikujących.

Bezpłatna konferencja odbędzie się 23 maja br. w Klubie Bankowca w Warszawie. Obowiązuje rejestracja: https://www.pkn.pl/informacje/2018/04/dnp-2018-konferencja-jakosc-i-bezpieczenstwo-zywnosci . Liczba miejsc ograniczona.

Program konferencji: Konferencja z okazji Dnia Normalizacji Polskiej „Jakość i bezpieczeństwo żywności" - program

Patroni honorowi:

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Polskie Centrum Akredytacji, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny, Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy, Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła, Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich.

Patroni medialni: „Przemysł Spożywczy”, „FoodForum”, „Bezpieczeństwo i higiena żywności”, FoodFakty.pl, ForumBiznesu.pl.

 

Autor: Polski Komitet Normalizacyjny

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.