Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

KROKUSOWE XIV SYMPOZJUM NAUKOWE “Probiotyki i Prebiotyki w Żywności”

Kategoria: Składniki Żywności

Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW, Zarząd Główny oraz Sekcja “Probiotyki i Prebiotyki”, Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu, Polskiej Akademii Nauk zapraszają na KROKUSOWE XIV SYMPOZJUM NAUKOWE “Probiotyki i Prebiotyki w Żywności”

Treść zaproszenia:

 

Szanowni Państwo,

jak co roku, już po raz 14, organizujemy Sympozjum Naukowe nt. „Probiotyki i prebiotyki w żywności” . Spotykamy się w dniu 17 IV 2024 i po rejestracji zapraszamy na kolację. Sympozjum kończy się obiadem 19 IV 2024. W tym roku współorganizatorem Sympozjum jest powołana rok temu Sekcja PTTŻ „Probiotyki i prebiotyki”. Zgodnie z przyjętym programem uczestnicy Sympozjum mają możliwość przedstawienia około 15-minutowych ustnych doniesień , dotyczących wszystkich aspektów zastosowania drobnoustrojów o właściwościach probiotycznych, a także prebiotyków w produktach żywnościowych. Na zakończenie sympozjum przewidziana jest dyskusja okrągłego stołu, poświęcona przyszłości rozwoju nauki w kierunku zastosowania probiotyków i prebiotyków w żywności. Doniesienia mogą być opublikowane, w numerze czasopisma naukowego PTTŻ ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość (20 punktów MNiSW). Warunkiem publikacji jest dostarczenie pełnych tekstów, zgodnie z wymaganiami redakcyjnymi, podanymi na stronie www.pttz.org, do dnia 30 IV 2024, do Redakcji przez Editorial System https://www.editorialsystem.com/zntj/ (z zaznaczeniem, że jest to publikacja z Sympozjum) i uzyskanie pozytywnej recenzji merytorycznej. Potrzebne informacje dotyczące przygotowania publikacji są dostępne na stronie: https://wydawnictwo.pttz.org/for-authors/informacje-ogolne-1-2/.

Do zobaczenie w Kirach!

Przewodnicząca Komitetu Naukowego

prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska

ZGŁOSZENIA

do 31 III 2024

OBSZARY PROGRAMOWE SYMPOZJUM

Zagadnienia dotyczące żywności, uwzględniające: probiotyki, prebiotyki i synbiotyki oraz wszystkie aspekty zastosowania drobnoustrojów o właściwościach probiotycznych i prebiotyków w różnych produktach żywnościowych

 

Broszura:

 

Wybierz obszar: Kongresy i Targi

Autor: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności

SYMPOZJUM ORGANIZOWANE PRZEZ

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.