Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW, Zarząd Główny oraz Sekcja “Probiotyki i Prebiotyki”, Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu, Polskiej Akademii Nauk zapraszają na KROKUSOWE XIV SYMPOZJUM NAUKOWE “Probiotyki i Prebiotyki w Żywności”
Treść zaproszenia:
Szanowni Państwo,
jak co roku, już po raz 14, organizujemy Sympozjum Naukowe nt. „Probiotyki i prebiotyki w żywności” . Spotykamy się w dniu 17 IV 2024 i po rejestracji zapraszamy na kolację. Sympozjum kończy się obiadem 19 IV 2024. W tym roku współorganizatorem Sympozjum jest powołana rok temu Sekcja PTTŻ „Probiotyki i prebiotyki”. Zgodnie z przyjętym programem uczestnicy Sympozjum mają możliwość przedstawienia około 15-minutowych ustnych doniesień , dotyczących wszystkich aspektów zastosowania drobnoustrojów o właściwościach probiotycznych, a także prebiotyków w produktach żywnościowych. Na zakończenie sympozjum przewidziana jest dyskusja okrągłego stołu, poświęcona przyszłości rozwoju nauki w kierunku zastosowania probiotyków i prebiotyków w żywności. Doniesienia mogą być opublikowane, w numerze czasopisma naukowego PTTŻ ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość (20 punktów MNiSW). Warunkiem publikacji jest dostarczenie pełnych tekstów, zgodnie z wymaganiami redakcyjnymi, podanymi na stronie www.pttz.org, do dnia 30 IV 2024, do Redakcji przez Editorial System https://www.editorialsystem.com/zntj/ (z zaznaczeniem, że jest to publikacja z Sympozjum) i uzyskanie pozytywnej recenzji merytorycznej. Potrzebne informacje dotyczące przygotowania publikacji są dostępne na stronie: https://wydawnictwo.pttz.org/for-authors/informacje-ogolne-1-2/.
Do zobaczenie w Kirach!
Przewodnicząca Komitetu Naukowego
prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska
ZGŁOSZENIA
do 31 III 2024
OBSZARY PROGRAMOWE SYMPOZJUM
Zagadnienia dotyczące żywności, uwzględniające: probiotyki, prebiotyki i synbiotyki oraz wszystkie aspekty zastosowania drobnoustrojów o właściwościach probiotycznych i prebiotyków w różnych produktach żywnościowych
Broszura: