Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 14.11.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 3 h
Zapoznanie uczestników z wymaganiami FDA w zakresie parametrów mikrobiologicznych dla importowanej żywności na
rynek amerykański.
Szkolenie skierowane jest do technologów, kierowników jakości, pracowników działów jakości.
1. Bezpieczeństwo żywności na rynku amerykańskim - Przewodnik do oceny jakości mikrobiologicznej przetworzonej
żywności (FDA)
2. Mikrobiologiczna stabilność produktów , rola sukcesji pierwotnej i wtórnej produktu
3. Mikroflora surowców roślinnych i zwierzęcych – rola czynników wewnętrznych oraz fizycznych i chemicznych
w przeżywalności drobnoustrojów .
4. Procesy technologiczne a mikroflora produktu gotowego. Rola drobnoustrojów saprofitycznych w psuciu się żywności.
Wymagania FDA dla produktów gotowanych i chłodzonych.
5. Żywność TCS – kontrola czasu i temperatury
6. Kryteria FDA z podziałem na rodzaj żywności
7. Zatrucia pokarmowe – patogeny, epidemiologia, metody zapobiegania
8. Higiena procesu produkcji – źródła wtórnych zakażeń mikrobiologicznych.
9. Podsumowanie szkolenia, pytania.
W przypadku dodatkowych pytań po szkoleniu prosimy o kontakt z naszym Trenerem, który odpowie na Państwa pytania
dotyczące tematyki szkolenia do 2 tygodniu po wydarzeniu. Po tym terminie konsultacje będą traktowane jako usługa płatna.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2022/01/Program-148-MIK-Kryteria-mikrobiologiczne-dla-zywnosci-poch-roslin-i-zw-wg-FDA_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły