Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dobie coraz większej produkcji, fluktuacji personelu i rosnących wymagań odbiorców co raz trudniej zapanować nad obszarami higieny, zachowań pracowniczych a co za tym idzie bezpieczeństwa produktu.
Stąd istotnym elementem, poza nadzorem, jest także wprowadzanie rozwiązań i technologii, które mają wspomagać prawidłowy przebieg procesów higienicznych.
VI Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Temat higieny i bezpieczeństwa zostanie omówiony szczegółowo przez ekspertów z firmy CID Lines podczas tegorocznego VI Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, który odbędzie się już 11 września.
Zapisy oraz pełen harmonogram dostępne na stronie: http://foodcongress.org/
Przeczytaj także
Rosnące koszty świadczenia usług, brak kierowców, brak pracowników magazynowych… Branża logistyczna jest uznawana przez rynek za barometr dla całej gospodarki.
Liczba osób chorujących na cukrzycę na całym świecie stale rośnie. Według danych z 2017 roku na cukrzycę chorowało ponad 425 milionów dorosłych.
Certyfikat VLOG (non GMO), dotychczas znajdujący zastosowanie głównie w branży mleczarskiej, staje się coraz bardziej popularny w innych sektorach produkcji żywności.