Kultura bezpieczeństwa żywności i zachowań w zakładach produkcyjnych
W dobie coraz większej produkcji, fluktuacji personelu i rosnących wymagań odbiorców co raz trudniej zapanować nad obszarami higieny, zachowań pracowniczych a co za tym idzie bezpieczeństwa produktu.
Stąd istotnym elementem, poza nadzorem, jest także wprowadzanie rozwiązań i technologii, które mają wspomagać prawidłowy przebieg procesów higienicznych.
- W trakcie prezentacji dowiedzą się Państwo o tym:
- Jakie błędy są najczęściej popełniane, a mają kluczowy wpływ na bezpieczenstwo personelu i produktu ?
- Jak optymailzować, kontrolować, edukować personel w celu uzyskania powtarzalności procesów ?
VI Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Temat higieny i bezpieczeństwa zostanie omówiony szczegółowo przez ekspertów z firmy CID Lines podczas tegorocznego VI Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, który odbędzie się już 11 września.
Zapisy oraz pełen harmonogram dostępne na stronie: http://foodcongress.org/
Przeczytaj także
-
19.08.2019
Wyzwania dla branży logistycznej
Rosnące koszty świadczenia usług, brak kierowców, brak pracowników magazynowych… Branża logistyczna jest uznawana przez rynek za barometr dla całej gospodarki.
-
13.08.2019
Czy można zmniejszyć ryzyko stanu przedcukrzycowego i cukrzycy typu 2? Wyzwanie dla edukacji i producentów żywności
Liczba osób chorujących na cukrzycę na całym świecie stale rośnie. Według danych z 2017 roku na cukrzycę chorowało ponad 425 milionów dorosłych.
-
05.08.2019
Rośnie popularność certyfikacji VLOG - Non GMO w Polsce
Certyfikat VLOG (non GMO), dotychczas znajdujący zastosowanie głównie w branży mleczarskiej, staje się coraz bardziej popularny w innych sektorach produkcji żywności.