Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2020? Oto program towarzyszący Gluten Free EXPO

Kategoria: Biznes

Jak powstali Ola, Franek i Gucio Gluten, czy da się wyleczyć celiakię, kto wygra konkurs na najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe 2020, pokaz kulinarny w wykonaniu Karola Okrasy - to tylko kilka punktów programu towarzyszącego Targom Gluten Free EXPO, na które osoby na diecie bezglutenowej czekały cały rok. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach  8-9 maja w EXPO Kraków.

- Problem nietolerancji glutenu dotyka coraz większej liczby osób – tylko na celiakię choruje 1% Polaków, dlatego chcemy docierać do coraz szerszej grupy odbiorców. Cieszymy się, że piątą edycję Gluten Free EXPO zorganizujemy w Krakowie. Jak zawsze zadbamy o wysoki poziom merytoryczny imprezy – powiedziała Małgorzata Źródlak, Prezes Zarządu Stowarzyszenia. Wybór miejsca nie jest przypadkowy. Stolica małopolski to jedno z najbardziej dynamicznie rozwijających się miast, a Międzynarodowe Centrum Targowo-Kongresowe EXPO Kraków stało się ważnym ośrodkiem wystawienniczym w tej części Europy. Zmiana lokalizacji Gluten Free EXPO to nowa odsłona tego prestiżowego wydarzenia.

Bezglutenowe święto zbiegnie się z XV Międzynarodowym Dniem Celiakii

Jakie kroki należy podjąć, gdy zdiagnozują u nas celiakię? Które produkty wybrać? Odpowiedzi na te pytania znajdziemy podczas krakowskiego wydarzenia. Program przygotowywany jest z myślą o całych rodzinach i nastawiony jest przede wszystkim na edukację. W specjalnej Strefie Porad Dietetycznych i Medycznych będzie można skonsultować się ze specjalistami: lekarzami i dietetykami. W Punkcie Pobrań przeprowadzone zostaną badania, m.in.: tarczycy, składu ciała, poziomu cukru, cholesterolu.

Pokazy na scenie, strefa dla dzieci

Na scenie odbędą się spotkania z gośćmi specjalnymi oraz pokazy kulinarne. Swoją obecność potwierdzili między innymi Karol Okrasa, Katarzyna Jankowska, czyli Mama Alergika Gotuje oraz Jola Słoma i Mirek Trymbulak z Atelier Smaku. Organizatorzy pamiętają również o najmłodszych. Specjalnie dla nich przygotowana zostanie Strefa Dzieci. Dowiemy się także, jak powstała słynna już książka „Ola, Franek i Gucio Gluten” Moniki Oworuszko, tłumacząca dzieciom trudny temat celiakii.

Bezglutenowe zakupy i usługi

Swoją ofertę zaprezentują m.in. producenci żywności bezglutenowej z Polski i z zagranicy, sklepy tradycyjne oraz internetowe, kawiarnie, restauracje, hotele, pensjonaty uczestniczące w programie MENU BEZ GLUTENU, wydawnictwa oferujące poradniki i książki związane z tematyką zdrowia i diety.

Organizatorami wydarzenia Gluten Free EXPO, które odbędzie się w dniach 8-9 maja 2020 w EXPO Kraków przy ulicy Galicyjskiej 9, są Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Targi w Krakowie. Więcej na temat wydarzenia www.glutenfreeexpo.pl

Autor: Targi w Krakowie

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.