Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Targi na Zdrowie po raz drugi odbędą się 23-24 lutego 2019 w Centrum Targowym Chemobudowa, ul. Klimeckiego 14. Druga edycja przyniesie nowości z Polski i ze świata, zgromadzi w 1 miejscu wyłącznie zdrowe i unikalne produkty dla naszego ciała.
Wszystko związane ze zdrowym stylem życia w jednym miejscu i o jednym czasie!
Odwiedzający mają okazję zakupić i przetestować produkty oraz usługi z różnych dziedzin branży prozdrowotnej z zakresu m.in. kosmetyków naturalnych, ekologicznej i regionalnej żywności, dietetyki, fitnessu, produktów eko, ośrodków wypoczynku, roślin oczyszczających, ekologicznych środków czystości, odzieży ekologicznej. Nasi goście skorzystają z bezpłatnych badań profilaktycznych takich jak badanie wieku serca, układu oddechowego, kręgosłupa i kości, pomiar ciśnienia, badania składu masy ciała, badania skóry i włosów, a także porady farmaceutyczne, konsultacje kosmetyczne oraz test kosmetyków.
Podczas targów odbędą się warsztaty i prelekcje związane ze zdrowym stylem życia.
Partnerem Honorowym jest Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Krakowie, które zapewni mobilny pobór krwi i przeprowadzi akcję honorowego krwiodawstwa.
W ciągu dwóch dni Targowych:
Dowiesz się jak zadbać o swoje zdrowie na co dzień, by móc cieszyć się zdrowiem jak najdłużej!
DARMOWY PARKING DLA ODWIEDZAJĄCYCH - ponad 700 miejsc
TARGI W CENTRUM KRAKOWA - 10 min od Rynku Głównego
WYGODNY DOJAZD KOMUNIKACJĄ MIEJSKĄ - szybki tramwaj i przystanek pod Centrum Targowym
Bilety on-line: http://bit.ly/tnz-bilety
Przeczytaj także
Skuteczna prewencja otyłości dzieci i młodzieży była tematem przewodnim tegorocznego Narodowego Kongresu Żywieniowego, odbywającego się w dniach 25-26 stycznia 2019 na Stadionie PGE Narodowym w Warszawie. Prelekcje i debaty eksperckie, wymiana doświadczeń, poszukiwanie efektywnych...
Istnieje przekonanie, że 100% sok owocowy, ze względu na obecność cukrów prostych i stosunkowo niewielką zawartość błonnika, a także płynną konsystencję, może mieć negatywny wpływ na kontrolę stężenia glukozy w surowicy krwi i na masę ciała. Poglądy te jednak opierają się raczej na potocznych opiniach niż na solidnych dowodach naukowych...
Warzywa i owoce zazwyczaj charakteryzują się niską wartością energetyczną i wysoką gęstością odżywczą, co oznacza, że w przeliczeniu na jednostkę energii zawierają wiele cennych składników odżywczych. Wpływają one nie tylko na prawidłowe funkcjonowanie organizmu, ale także poprawiają samopoczucie...