Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowa wersja schematu FSSC 22000

Kategoria: Biznes

Sektor spożywczy charakteryzuje się dużą dynamiką rozwoju. Firmy szukają rozwiązań wspierających ich we wdrażaniu systemów jakości, dlatego BSI wprowadził szkolenia dla uznawanego na całym świecie standardu FSSC.

FSSC 22000 to oparty o wymagania ISO system, dotyczący auditowania i certyfikacji w sektorze spożywczym. Zakres FSSC 22000 obejmuje normy  ISO 22000, ISO 22003 oraz techniczną specyfikację dla sektora zawartą w wymaganiach wstępnych (PRPs), które były omawiane w szeregu konsultacji z wieloma organizacjami.

Dla firm posiadających już ISO 22000 certyfikacja FSSC 22000 ze względu na łatwość jej integracji z systemem już istniejącym jest kolejnym krokiem. Umożliwi wdrożenie ulepszonego systemu zarządzania należącego do globalnej inicjatywy GFSI.

Czym jest FSSC 22000?

FSSC to skrót od Food Safety System Certification. FSSC 22000 to oparty o wymagania ISO system, uznawany na całym świecie standard dotyczący auditowania i certyfikacji w sektorze spożywczym. Zakres FSSC 22000 obejmuje normy  ISO 22000, ISO 22003 oraz techniczną specyfikację dla sektora zawartą w wymaganiach wstępnych (PRPs), które były omawiane w szeregu konsultacji z wieloma organizacjami.

Dla firm posiadających już ISO 22000 certyfikacja FSSC 22000 ze względu na łatwość jej integracji z systemem już istniejącym jest kolejnym krokiem. Umożliwi wdrożenie ulepszonego systemu zarządzania należącego do globalnej inicjatywy GFSI.

Jakie są korzyści z certyfikacji FSSC 22000:

  • Oparty na wymaganiach standardów ISO dotyczących łańcucha dostaw
  • Uznawany na całym świecie, należy do inicjatywy GFSI
  • Jasno określone wymagania związane z niezależnymi i międzynarodowymi standardami
  • Posiada akredytacje dotycząca systemu SO/IEC 17021-1:2015
  • Szeroki zakres (produkcja napojów i żywności oraz składników do jej produkcji (dotyczy także uboju zwierząt oraz karmy dla zwierząt)
  • Uznawana przez sprzedawców detalicznych na całym świecie
  • Gwarantuje, że firma przeszła przez gruntowne i bardzo rygorystyczne audity
  • Przejrzystość
  • Zarządzanie non-profit przez Europejską Fundację Bezpieczeństwa Żywności
  • Uznawany przez Europejską wspólnotę Akredytacyjną (European cooperation for Accreditation - EA)

Auditor Wiodący FSCC 22000

Szkolenie zaprojektowane zostało w taki sposób, aby umożliwić profesjonalistom pozyskanie wiedzy i umiejętności niezbędnych do przeprowadzania auditów pierwszej, drugiej i trzeciej strony na zgodność z wymaganiami systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC 22000 w oparciu o normy ISO 19011, ISO 17021 oraz ISO/TS 22003.

W ciągu pięciu dni szkoleniowych pozyskasz wiedze i umiejętności niezbędne do planowania, przeprowadzenia, raportowania i nadzorowania działań poauditowych w procesie auditowania na zgodność z wymaganiami systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC wersja 5. Krok po kroku zostaniesz przeprowadzony przez cały proces audytu od jego inicjowania do działań poauditowych zgodnie z najlepszymi praktykami.

Wymagania FSCC 22000: 2018

Zrozumienie wymagań FSSC 22000 v5
Nauczysz się, jak wdrożyć koncepcję ciągłego doskonalenia w procesy organizacji poprzez FSSC 220000 System zarządzania bezpieczeństwem żywności. Podstawę schematu stanowi norma ISO 22000, której wdrożenie jest dla organizacji szansę połączenia kierunku strategicznego z ciągłą poprawa w zakresie bezpieczeństwa żywności.

Zidentyfikujesz strukturę i wymagania skutecznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Zdobędziesz wiedze nt systemu, kluczowych terminów i definicji, architektury wyższego poziomu ISO oraz kluczowych koncepcji struktury FSSC 22000. Nauczysz się, w jaki sposób wdrożyć kluczowe koncepcje i zasady w istniejące procesy organizacji.


 

Autor:BSI Group Polska Sp. z o. o.
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Certyfikacja

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.