Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

BRC Packaging Materials issue 6 – jak wdrożyć zmiany?

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Poniższe opracowanie to kontynuacja cyklu artykułów przedstawiających i analizujących zmiany wprowadzone w opublikowanym niedawno (1 sierpnia) wydaniu 6 standardu BRCGS Packaging Materials.

Wyobraź sobie taką sytuację audytową:

Karta niezgodności numer X1: „Wyprodukowano niezgodną partię powłoki 1 – przekroczona górna granica dla wartości lepkości. Przyczyna: „błąd ludzki”. Działania:  „szkolenie pracownika”. Pada pytanie ze strony audytora: „Ile razy w przeciągu ostatnich 6 miesięcy wystąpiła taka niezgodność? Odpowiedz: „5 razy”. Karty niezgodności dla tych przypadków wykazują, iż 4 z 5 sytuacji miało miejsce z udziałem tego samego operatora XYZ. Przyczyny zidentyfikowane we wszystkich tych kartach: „błąd ludzki”, działania podjęte” „szkolenie pracownika”…

I w tym momencie rodzi się szereg pytań (...)

Przeczytaj cały artykuł -> http://bit.ly/Porcja-Wiedzy-BSI 

Autor: Joanna Mazurkiewicz

Joanna Mazurkiewicz

Trener Akademii BSI, Certyfikowany Trener BRCGS Global Standards, Auditor

Absolwentka licznych studiów o profilach od technicznego, pedagogicznego do związanego z zarządzaniem (Inżynieria Chemiczna i Procesowa, Studia Pedagogiczne, Zarządzanie Projektami, Zarządzanie Bezpieczeństwem i Higieną Pracy, Business English i MBA realizowanego w USA). Od początku kariery zawodowej związana z systemami zarządzania, pracując w kilku międzynarodowych koncernach na różnych szczeblach, rozpoczynając od pracy w laboratorium branży FMCG, poprzez budowanie struktur, procesów w systemach zintegrowanych do zarządzania jakością na poziomie globalnym pełniąc funkcję Global Quality Managera. Ceni bezpośredni kontakt, lubi dzielić się swoimi doświadczeniami, stąd z dużą pasją realizuje się również w roli szkoleniowca, konsultanta, jak i auditora.

Polecane szkolenia

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn