Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

BRCGS Packaging Materials Issue 6 Podejście oparte na ocenie ryzyka

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Poniższe opracowanie rozpoczyna cykl artykułów przedstawiających i analizujących zmiany wprowadzone w opublikowanym niedawno (1 sierpnia) wydaniu 6 standardu BRCGS Packaging Materials.

Jedną z podstawowych i najbardziej dyskutowanych zmian jest zmiana wprowadzająca podejście oparte na analizie (zagrożeń) i ocenie ryzyka.

Dla uwypuklenia wagi tej zmiany warto przeanalizować dane liczbowe:
-słowo „ryzyko” (risk) pojawia się w standardzie 115 razy,
-sformułowanie „ocena ryzyka” (risk assessment) pojawia się w standardzie 32 razy,
-sformułowanie „na podstawie ryzyka” (based on risk) pojawia się 15 razy

Przeczytaj cały artykuł -> http://bit.ly/Porcja-Wiedzy-BSI 

 

Wybierz obszar: Certyfikacja

Autor: Joanna Mazurkiewicz

Joanna Mazurkiewicz

Trener Akademii BSI, Certyfikowany Trener BRCGS Global Standards, Auditor

Absolwentka licznych studiów o profilach od technicznego, pedagogicznego do związanego z zarządzaniem (Inżynieria Chemiczna i Procesowa, Studia Pedagogiczne, Zarządzanie Projektami, Zarządzanie Bezpieczeństwem i Higieną Pracy, Business English i MBA realizowanego w USA). Od początku kariery zawodowej związana z systemami zarządzania, pracując w kilku międzynarodowych koncernach na różnych szczeblach, rozpoczynając od pracy w laboratorium branży FMCG, poprzez budowanie struktur, procesów w systemach zintegrowanych do zarządzania jakością na poziomie globalnym pełniąc funkcję Global Quality Managera. Ceni bezpośredni kontakt, lubi dzielić się swoimi doświadczeniami, stąd z dużą pasją realizuje się również w roli szkoleniowca, konsultanta, jak i auditora.

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.