Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Opakowanie, które w 100% nadaje się do recyklingu

Kategoria: Biznes

Z początkiem lipca firma Nestlé ogłosiła wprowadzenie na rynek batonów YES! w nowej, nadającej się do recyklingu papierowej owijce. Po raz pierwszy batony zostały zapakowane w papier za pomocą innowacyjnej technologii szybkiego owijania (ang. High-speed flow wrap).

Jakość i świeżość 

Pozwala to na szerokie zastosowanie opakowań papierowych nadających się do recyklingu w przemyśle cukierniczym. Do tej pory szybkie wytwarzanie trwałych przekąsek odbywało się tylko przy użyciu folii i laminatów z tworzyw sztucznych. Teraz papier może być wykorzystywany na szeroką skalę, gwarantując jakość i świeżość produktu przez cały okres ważności.

Kolejny krok w stronę recyklingu

Papierowa owijka jest kolejnym krokiem w dążeniu Nestlé do recyklingu lub ponownego wykorzystania wszystkich opakowań do 2025 r. Nowe opakowanie jest powszechnie przetwarzane w krajach, w których będzie dostępne. Surowiec pochodzi ze źródeł zrównoważonych, certyfikowanych przez Forest Stewardship Council (FSC) i Program zatwierdzania certyfikatów leśnych.

Naturalna przekąska

Patrice Bula, dyrektor ds. Strategicznych jednostek biznesowych, marketingu i sprzedaży w Nestlé, powiedział: „Konsumenci szukają bardziej naturalnych i zrównoważonych opcji, kiedy wybierają przekąski, zarówno pod względem składników, jak i opakowań. Nasze batony YES! są produkowane ze zdrowych składników które wspierają o różnorodność natrualną. Obecnie wprowadzamy je ponownie zapakowane w nowe, papierowe opakowanier, dzięki czemu są łatwe do recyklingu i nie generują dodatkowych odpadów plastikowych.

Batony YES! są „smaczne z natury”, zawierają składniki takie jak:owoce, warzywa i orzechy. Obejmują między innymi takie smaki jak: ciemna czekolada z solą i migdałami, z bananem i orzechami pecan, a także z chia i malinami.

Każdy TAK! baton orzechowy jest wegetariański, bogaty w błonnik i źródło białka. Batony owocowe i warzywne są wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy, bogate w błonnik, nie zawierają dodatku cukru i przyczyniają się do jednego z pięciu posiłków dziennie.

Szeroka dystrybucja

Dzięki nowej papierowej owijce i szerokiej gamie smaków, sprzedaż batonów YES! jest obecnie uruchamiana w coraz większej liczbie krajów. Przekąska będzie teraz dostępna w Austrii, Belgii, Czechach, Francji, Niemczech, Irlandii, Luksemburgu, na Malcie, w Holandii, Portugalii, Słowacji, Hiszpanii i Wielkiej Brytanii. Wkrótce nastąpi więcej krajów w Europie i poza nią.

Źródło: materiały prasowe Nestlé

Autor: Nestlé

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.