Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Ostrzeżenie GIS - wycofanie produktów bezglutenowych ze względu na wykrycie obecności glutenu

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany, że firma LYOFOOD Sp. z o.o. wycofuje wskazane poniżej partie produktów oznakowanych jako bezglutenowe ze względu na wykrycie w nich obecności glutenu.

Spożycie tych produktów przez osoby uczulone na gluten może wywołać reakcję alergenną.

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwa produktu

Numer partii

Data minimalnej trwałości

Zdjęcie produktu

Jajecznica meksykańska

L106 01

18.03.2024

Jajecznica meksykańska

Jajecznica meksykańska

L156 01

18.04.2024

L157 01

13.04.2024

Krem brokułowo- szpinakowy

L109 01

22-23.03.2026

Krem brokułowo- szpinakowy

Krem brokułowo- szpinakowy

Krem brokułowo- szpinakowy z Mozarellą i pestkami dyni

L179 01

20.04.2026

Krem brookułowo- szpinakowy z Mozarellą i pestkami dyni

Krem brookułowo- szpinakowy z Mozarellą i pestkami dyni

Ekologiczne chili sin carne

L83 01

05.03.2026

Ekologiczne chili sin carne

Ekologiczne chili sin carne

L173 01

16.04.2026

Eko chili sin carne

L49 01

15.02.2022

 

Eko chili sin carne

Eko chili sin carne

Eko chili sin carne

 

Eko chili sin carne

Eko chili sin carne

 Tabelę można "przesuwać" w bok używając suwaka. 

 

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Firma LYOFOOD Sp. z o.o. poinformowała swoich odbiorców o konieczności zablokowania sprzedaży powyższych produktów.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej zostały poinformowane o sprawie przez producenta
i monitorują proces wycofywania produktu z rynku.

Zalecenia dla konsumentów:

Produkty wskazane w komunikacie nie powinny być spożywany przez osoby z alergią na gluten/nietolerancją glutenu.

 

Źródło: GIS

Wybierz obszar: Wycofania z rynku

Autor: Główny Inspektorat Sanitarny

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn